Сб, 2024-04-27, 05:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:11
Лідирує проукраїнська опозиція на виборах до литовського Сейму
Інші останні Новини Європейського Союзу

На виборах до литовського Сейму лідирує проукраїнська опозиція

Перемогу в першому турі виборів до Сейму Литви здобула опозиційна консервативна партія Союз Вітчизни – Литовські християнські демократи

За даними Головної виборчої комісії Литви, результати всіх 1989 дільниць показують, що за консерваторів проголосувало 24,8% виборців, і вони отримають 23 мандати в парламенті. Слід зазначити, що членом цієї партії є друг України, експрем'єр Литви Андрюс Кубілюс.

Правлячий зараз Союз "селян" і "зелених" отримав 17,5% голосів і 16 мандатів, Партія праці – 9,47% і дев'ять мандатів, Литовська соціал-демократична партія – 9,26% і вісім мандатів.

Тим часом Виборча акція поляків Литви – Союз християнських сімей (ІАПЛ – СХС) і Литовська соціал-демократична Трудова партія, які входять зараз до складу правлячої коаліції, не змогли подолати п'ятивідсотковий бар'єр.

Партія свободи, яка вперше брала участь у виборах, отримала понад 9,02% голосів і забезпечила собі вісім мандатів, рух лібералів - 6,79% і шість мандатів.

У багатомандатному окрузі партії ділять 70 мандатів зі 141. Ще 71 парламентаря обирають в одномандатних округах. У багатомандатному окрузі списки кандидатів висунули 17 партій.

Другий тур виборів відбудеться 25 жовтня. У ньому змагатимуться кандидати, які посіли в одномандатних округах два перших місця.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 595 | Додав: adminA | Теги: проукраїнська опозиція, лідер, вибори до литовського Сейму | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]