Пт, 2024-04-19, 19:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:52
Ліквідацію компанії, яка продала Україні бурову вишку, у Британії скасували і розслідують цю угоду
Інші останні Надзвичайні новини

Прокуратура Великобританії почала розслідування угоди, у ході якої британська офшорна компанія продала українському "Чорноморнафтогазу" бурову вишку, повідомили Корреспондент.biz на телеканалі TBi.

"Журналістам програми "Знак оклику" стало достеменно відомо, що британські правоохоронці вирішили з'ясувати, хто ховається за компанією, заснованою офшорними фірмами на чолі з підставними особами - латишами Станом Горіним та Еріком Ванагельсом", - йдеться в повідомленні.

ТВі стверджує, що саме Highway Investment Processing торік продала "Чорноморнафтогазу" бурову вишку за 400 млн дол, тоді як її ринкова вартість становить близько 250 млн дол.

Матеріали про це першим опублікувало видання "Дзеркало Тижня.Україна".

"Зараз британські правоохоронці вирішили зупинити процес ліквідації фірми, яка вирішила непомітно зникнути після викривальних матеріалів українських журналістів", - йдеться в повідомленні телеканалу.

Нагадаємо, що в програмі "Знак оклику" на каналі ТВі було продемонстровано виписку з реєстру всіх компаній, зареєстрованих на Британських островах. Там зокрема зазначено, що процес ліквідації підприємства Highway Investment Processing "тимчасово зупинений у зв'язку з отриманням реєстром заперечення проти ліквідації".

Британський реєстратор скасував ліквідацію компанії Highway Investment Processing, яка продала Україні скандальну бурову вежу за завищеною ціною.

Відповідний документ, виданий британським реєстратором 10 лютого, є в розпорядженні "Української правди".

За британським законодавством, Highway Investment Processing могла бути ліквідована за рішенням своїх членів.

Але в разі появи заперечень ця процедура має бути зупинена, про що видається відповідний документ.

Хто подав заперечення на ліквідацію Highway Investment Processing, наразі невідомо.

400 мільйонів доларів за вишку, придбану "Нафтогазом" за завищеною ціною, були перераховані на рахунок фіктивної компанії у ризькому Trasta Komercbanka.

Цей же банк виявився пов'язаний з українськими акціонерами "РосУкрЕнерго", яких ще в політиці називають "групою Льовочкіна-Фірташа".

Третім учасником цією групи є Юрій Бойко, міністр палива та вугільної промисловості, який безпосередньо відповідав за придбання цієї бурової установки у фірми Highway Investment Processing LLP.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1066 | Додав: adminA | Теги: яка продала Україні бурову вишку, у Британії скасували, Ліквідацію компанії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]