Чт, 2024-04-18, 07:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:07
Лишився один-єдиний вечір для ухвалення останніх "безвізових" законів - Порошенко
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко закликав народних депутатів у четвер, 18 лютого 2016 року, схвалити решту законопроектів, необхідних для безвізового режиму з Євросоюзом.

"Вихід із парламентсько-урядової кризи потребує швидких і рішучих дій, але ця криза жодним чином не повинна перешкоджати європейській інтеграції України. Залишився буквально один-єдиний день, навіть лише вечір, для ухвалення останніх кількох законів, які відчиняють двері громадянам України для безвізових поїздок до країн Євросоюзу", - йдеться у зверненні глави держави до народних депутатів, яке оприлюднено на офіційному сайті голови держави.

За словами Порошенка, у Брюсселі та інших європейських столицях він особисто "все зробив для швидкої формалізації рішення про безвізовий режим". "Цю формалізацію Єврокомісія почне буквально завтра, якщо сьогодні ви, українські парламентарі, ухвалите необхідні закони", - наголосив він.

Президент нагадав, що про намір підтримати решту необхідних законопроектів "заявили всі проєвропейські фракції, з коаліції і з-поза неї" й закликає "деяких депутатів і цілі комітети" утриматися від "поліпшення" цих документів.

"Голосувати треба саме в тій редакції, якої вимагає Європейський Союз", - заявляє Порошенко.

"Прошу вас, як давно радять нам європейці, грати за правилами Євросоюзу, а не гратися з правилами", - додає він.

Голова держави також просить членів парламенту підтримати сьогодні два закони, які допоможуть покарати винних у злочинах проти Євромайдану та проти усього українського народу, вчинених авторитарним режимом Віктора Януковича. "Один з них має відкрити шлях до заочного судочинства над організаторами жахливих нелюдських злочинів проти учасників Революції Гідності. Другий – повернути до бюджету награбоване організованим злочинним угрупованням Януковича і використати цей ресурс на зміцнення обороноздатності країни", - конкретизував, зокрема, Порошенко.

Нагадаємо, 18 лютого 2014 року в середмісті Києва віддані Януковичу співробітники силових структур розпочали масові розстріли учасників антипрезидентської акції протесту. Протягом 18-21 лютого загинули десятки осіб, сотні було поранено.

Ввечері 21 лютого Янукович самоусунувся від виконання своїх конституційних повноважень.

Гройсман доручив апарату Верховної Ради зателефонувати усім нардепам та поінформувати їх про розгляд "безвізового пакета" законів на вечірньому засіданні

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман о 14.00 доручив апарату Верховної Ради усіма можливими способами повідомити народних депутатів про розгляд парламентом в 16.00 у четвер законопроектів, ухвалення яких необхідно для лібералізації візового режиму з країнами ЄС, передає "Інтерфакс-Україна".

"О 16.00 ми розпочинаємо голосування за три історичних закони, що забезпечать виконання Україною плану (дій - ред.) щодо безвізового режиму... У мене є доручення апарату парламенту: за дві години до 16.00, обдзвонити кожного депутата, направити кожному електронний лист, SMS, повідомити всіма доступними способами, що це найважливіше питання розглядатимуть, із проханням до всіх прибути до зали і проголосувати за ці закони", - сказав він перед закриттям ранкового засідання у четвер.

Гройсман закликав керівників фракцій і груп забезпечити присутність народних депутатів у залі на вечірньому засіданні, а також звернувся до позафракційних парламентарів з проханням прийти на голосування.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 768 | Додав: adminA | Теги: ухвалення останніх безвізових закон, Порошенко, один-єдиний вечір | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]