Чт, 2024-03-28, 14:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:31
Літак Іл-76 до 3 травня буде готовий до евакуації українців з Непалу - Міноборони
Інші останні Українці в світі

Літак Іл-76, що прибув у Делі для подальшої відправки в Катманду і евакуації громадян, зараз проходить усунення виявлених збоїв. До 3 травня він буде готовий до продовження шляху, повідомили в Міністерстві оборони України.

"Попередньо дозвіл на переліт дано на 3 травня цього року. Перебуваючи в аеропорту міста Делі, екіпаж українського Іл-76 провів планові регламентні роботи, в ході яких були виявлені певні збої в роботі обладнання літака. Разом з МЗС України наразі вживаються заходи щодо усунення цих збоїв ", - повідомляє прес-служба міністерства.

За повідомленням екіпажу, 3 травня літак буде готовий до виконання поставлених завдань з евакуації українських громадян.

У Міноборони нагадали, що відповідно до прийнятих керівництвом держави рішень з евакуації українських громадян із зони стихійного лиха в Непалі військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України Іл-76 здійснив переліт і приземлився на аеродромі в Делі, чекаючи дозволу на посадку в столиці постраждалої країни - Катманду.

Як повідомляється на сайті МЗС України, станом на 15.30 1 травня відомо про перебування в Непалі 210 громадян України. Дані про загиблих (потерпілих) українців відсутні, з 46 громадянами України не вдається вийти на зв'язок.

Готовність евакуюватися підтвердили близько 100 громадян України (вони знаходяться зараз в Катманду, ще 10 під'їжджають до столиці Непалу). У МЗС підкреслили, що кількість охочих евакуюватися громадян України зростає. Наразі 21 громадянин України повідомив про відмову виїхати з Непалу.

На сьогоднішній день з країни виїхали 26 громадян України (9 - самостійно, 12 евакуйовані через Москву, 5 - через Варшаву).

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 1097 | Додав: adminA | Теги: Міноборони, літак Іл-76, евакуації українців, 3 травня, непалу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]