Пт, 2024-03-29, 12:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:17
Люди Тимошенко чекають нових справ проти неї, та з-під суду не підуть
Інші останні Політичні новини

У Всеукраїнському об'єднанні "Батьківщина" заявляють, що вже в п'ятницю Генеральна прокуратура України через суд спробує відновити кримінальні справи стосовно екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та іншого керівництва промислово-фінансової корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ, Дніпропетровськ).

"Уже в п'ятницю в Шевченківському суді може розпочатися слухання у спробі скасувати попередні рішення судів... Йдеться про найближче оточення Юлії Володимирівни, зокрема, Геннадія Тимошенка (свекра Тимошенко)", - сказав перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов на прес-конференції в середу.

У свою чергу адвокат Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко зазначив, що в рішенні Верховного Cуду України від 11 листопада 2005 року зазначено, що "всі рішення Шевченківського районного суду - і від 21 січня, і від 30-31 грудня 2004 року – ухвалено з дотриманням вимог кримінально-процесуального законодавства компетентними органами, вони набрали чинності і є обов'язковими для виконання".

Як зазначено у постанові Верховного Суду, копію якого роздали журналістам на прес-конференції, ці рішення Шевченківського суду закрили провадження у кримінальних справах стосовно Тимошенко, Олександра Тимошенка, Геннадія Тимошенка, Євгена Шаго, Лідії Сокольченко та Антоніни Болюри за відсутністю складу злочину.

При цьому Власенко уточнив, що, швидше за все, на засіданні Шевченківського районного суду в п'ятницю розглядатиметься питання про поновлення саме цих кримінальних справ.

Турчинов наголосив, що більш чітку інформацію щодо засідання суду "Батьківщина" отримає до кінця сьогоднішнього дня. "Лише з неофіційних каналів ми дізналися, що готується якесь термінове засідання Шевченківського суду, мета якого - відкрити дорогу прокуратурі до відновлення справ", - сказав він.

При цьому Турчинов уточнив, що свекру Тимошенко 75 років, він переніс два інсульти, є інвалідом першої групи.

За його словами, згідно з українським законодавством, на подання апеляції з приводу будь-якого рішення суду відводиться сім днів, проте Генеральна прокуратура через сім років вирішила відновити старі кримінальні справи.

Ще навесні 2003 року Генпрокуратура України заявила про намір направити до суду кримінальну справу стосовно чотирьох колишніх керівників корпорації ЄЕСУ. Слідство встановило, що керівники корпорації, "діючи в складі організованої злочинної групи під керівництвом і спільно з президентом ЄЕСУ Тимошенко, умисно, з корисливих мотивів, зловживаючи службовим становищем, шляхом службової підробки, здійснили низку тяжких злочинів". Обвинувачення Тимошенко стосувалися переважно її діяльності на посаді керівника корпорації ЄЕСУ, а також віце-прем'єра з питань паливно-енергетичного комплексу.

Водночас у січні 2005 року на той час ще генеральний прокурор Піскун заявив, що Генеральна прокуратура України закрила всі кримінальні справи стосовно Юлії Тимошенко за відсутністю складу злочину в її діях. Генпрокурор не уточнив, про які саме справи йдеться, але дав зрозуміти, що закрито справу і стосовно ЄЕСУ, головного бухгалтера ЄЕСУ Антоніни Балюри, а також свекра і чоловіка Тимошенко.

Акція прибічників Тимошенко на Хрещатику триватиме

Наметове містечко, організоване прибічниками екс-прем'єра України на вулиці Хрещатик, біля будівлі Печерського районного суду Києва продовжить акцію, заявив Олександр Турчинов.

"Наметове містечко - це акція протесту, що розпочалася в день, коли Юлію Тимошенко кинули за ґрати. Активісти наметового містечка продовжують свою боротьбу, тому що Юлію Володимирівну надалі незаконно тримають у в'язниці", - сказав Турчинов на прес-конференції в Києві в середу.

"Ця боротьба триватиме", - наголосив він.

Нагадаємо, вчора, 25 жовтня, захист Юлії Тимошенко подав апеляцію до Печерського райсуду в "газовій справі". Водночас захисники не сподіваються на виправдання екс-прем'єра в Апеляційному суді Києва. Адвокати заявляють, що Банкова "обробляє" суддів, щоб залишити вирок Тимошенко без змін.

24 жовтня 2011 року Генеральна прокуратура скасувала постанову про закриття кримінальної справи стосовно Тимошенко за фактами розкрадання бюджетних коштів та ухиляння від сплати податків за розрахунками за природний газ корпорацією "ЄЕСУ".

Крім цього, стосовно Тимошенко 13 жовтня 2011 року порушено ще одну кримінальну справу - за покладання боргів корпорації "ЄЕСУ" на бюджет України. Підставою для порушення нової справи проти Тимошенко став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, в якому порушувалося питання погашення заборгованості ЄЕСУ в сумі 405,5 млн дол.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1195 | Додав: nowyny | Теги: Юлії Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]