Пт, 2024-03-29, 02:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:28
Люди вийшли на народні віча та марші пам'яті Героїв Небесної Сотні по всій Україні
Інші останні Новини України

У Харкові в ході на честь Героїв Небесної Сотні взяли участь понад 500 людей. Учасники народного віча до другої річниці трагічних подій на Майдані пройшли ходою від пам'ятника Тарасу Шевченку до пам'ятного знаку на честь загиблих за свободу і незалежність України, передає УНІАН.

На чолі колони учасники ходи розгорнули 100-метровий прапор України. Крім того, люди несли прапори Євросоюзу, символіку "Правого сектора" і українського козацтва.

Проходячи по вулиці Сумській учасники поминального заходу скандували: "Слава Україні - Героям слава!", "Одна єдина соборна Україна!", "Герої не вмирають, вмирають вороги!", "Ви нам корупцію - ми вам революцію".

По маршруту руху колони по вулиці Сумській було перекрито рух автомобільного транспорту.

Біля пам'ятного знака на честь загиблих за свободу і незалежність України, який встановлено у сквері навпроти будівлі Держпрому, учасники ходи провели мітинг, під час якого згадали борців за незалежність держави.

Охорону громадського порядку здійснюють близько 200 поліцейських, гвардійців і бійців добровольчих підрозділів.

У Дніпропетровській області мітинги-реквієми пройшли в 24 населених пунктах, в тому числі - рідному селі Сергія Нігояна

У Дніпропетровську понад 200 людей поклали квіти до меморіалу Небесної Сотні на однойменній алеї біля облдержадміністрації. Участь в урочистих меморіальних заходах взяли керівники області та Дніпропетровська, представники громадських організацій, національно-культурних товариств, духовенства.

За загиблими українськими героями відслужив траурну панахиду керуючий Дніпропетровською єпархією Української православної церкви, єпископ Дніпропетровський і Криворізький Симеон.

"Сьогодні дзвонять дзвони Михайлівського Золотоверхого монастиря. Вони дзвонять по-особливому. Тому що пам'ятають, що сталося два роки тому. Повинні не забувати і ми. Той вчинок героїв вічний. Вони подарували Україні найдорожче - своє життя. Помолимося, щоб Бог дарував їм вічний спокій", - підкреслив Симеон.

Також мітинг-реквієм та покладання квітів першій жертві розстрілу на Майдані Сергію Нігояну відбулися в рідному селі героя в Солонянському районі Дніпропетровської області.

Увечері на площі Героїв Майдану відбудеться музично-патріотична акція "Герої не вмирають", в рамках якої заплановано вогняне дійство і хода до алеї Небесної Сотні.

За даними Головного управління Національної поліції в області, сьогодні в 24 населених пунктах Дніпропетровської області заплановано проведення 32 масових заходів вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

В охороні громадського порядку під час їх проведення задіяні близько 300 співробітників поліції.

В Одесі молоді людей, загорнувшись у жовто-блакитні полотнища, стали на коліна перед портретами Небесної Сотні

В Одесі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні в Центральному парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка покладанням квітів до підніжжя пам'ятника Кобзарю.

В урочистій церемонії взяли участь мер Одеси Геннадій Труханов, представники керівництва Одеської обласної державної адміністрації, правоохоронних органів (СБУ, ГУ Нацполіціі), командування Військово-морських сил ЗСУ, інших родів військ, а також - духовенства, громадських організацій, курсанти.

Учні шкіл принесли портрети загиблих на Майдані в Києві, виклавши їх до підніжжя пам'ятника. Віддаючи данину Героям, десятки молодих людей, загорнувшись у жовто-сині полотнища, стали на коліна.

Почесна варта поклала вінки до монументу. Присутні виконали гімн України, на честь Небесної Сотні дали збройовий залп.

Для забезпечення безпеки учасників заходу було тимчасово зупинено рух автомобільного транспорту на ділянці по вулиці Маразліївській і по провулку Сабанський.

На згадку про загиблих в місті приспущено Державний прапор. Як повідомили в департаменті інформації та зв'язків з громадськістю Одеської гоордского ради, в школах і бібліотеках міста пройдуть тематичні уроки, виховні години, лекції та бесіди.

А в селі Бакша Савранського району Одеської області до пам'ятної дати встановили пам'ятник Героям Небесної сотні. Як повідомив голова сільради Бакши Петро Тарабанчук, ідею втілив у життя місцевий житель Роман Мушта - учасник київського євромайдану.

"Роман - мій колишній учень. (Тарабанчук раніше був директором сільської школи - ред). Зараз він - професійний коваль, пам'ятник, який отримав назву "Ціна життя", створив разом з помічниками. Хлопці вклали душу в своє творіння", - сказав сільський голова.

За його словами, скульптура в людський зріст - кована, зроблена з 102 метрів металевого прута. Являє собою фігуру чоловіка в касці, з крилами ангела за спиною. У його руках - щит, перед ним - шини. Статуя - на високому постаменті, де раніше був пам'ятник Леніну, який демонтований.

До встановлення нової скульптури на даному підвищенні місцеві жителі поклали справжні автошини. Зараз постамент - синього кольору, на лицьовому боці табличка з написом "Герої не вмирають", на фронтальній частині - герб України в обрамленні зірок Євросоюзу.

Як зазначив глава сільради, щоб встигнути завершити роботу до пам'ятної дати, ковалі працювали навіть вночі. У перспективі - облаштування спеціального підсвічування, яке в темний час доби забезпечить спецефект.

У церемонії урочистого відкриття композиції взяли участь сотні людей - представники районів Одеської області, керівництва райадміністрації та райради, сільські голови, громадських організацій і т. Д.

"Ми організували свого роду Майдан. Співали гімн України, інші українські пісні, що звучали на Майдані. Розгорнули великий державний прапор, до підніжжя пам'ятника поклали квіти...", - розповів Тарабанчук.

В Черкасах після маршу пам'яті відбувся імпровізований мітинг

У Черкасах більше трьохсот городян взяли участь у марші пам'яті Героїв Небесної Сотні, який пройшов по центру міста. Марш почався від пам'ятника Богдану Хмельницькому і дійшов до Соборної площі.

У марші взяли участь активісти ВО "Свобода", громадянського корпусу "Азов", "Самооборони Черкащини" і жителі міста.

Під час маршу люди скандували: "Герої НЕ вмирають", "Слава Україні - Героям слава", "Героям Небесної Сотні слава".

На Соборній площі учасники маршу поклали квіти до стели Героям Небесної Сотні. Тут відбувся імпровізований мітинг, на якому виступили черкаські політики та лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, який приїхав до Черкас.

На мітингу він заявив, що в країні не потрібно починати третій майдан, про що говорять деякі політики, потрібно завершити Революцію Гідності, щоб українці були господарями на своїй землі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 929 | Додав: adminA | Теги: народні віча, україна, марші пам'яті Героїв Небесної Сотні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]