Сб, 2024-04-20, 15:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:55
Луїзіану і Міссісіпі Барак Обама оголосив районом глобальної катастрофи
Інші останні Новини світу
Президент США Барак Обама оголосив штати Луїзіана та Міссісіпі районом великої катастрофи через тропічний шторм "Айзек", що обрушився на ці штати.

Це рішення дозволить владі США надати гроші на відновлення постраждалих від стихії районів.

"Ісаак" втратив статус урагану в середу ввечері. Тим не менш, за оцінками фахівців, він і досі становить серйозну загрозу, оскільки може викликати сильні повені.

"Незважаючи на те, що "Айзек" перестав бути ураганом, він все ще становить загрозу для життів людей", - йдеться в заяві Національного центру зі спостереження за ураганами США.

У четвер вранці швидкість вітру в штормі "АЙзек" становила близько 95 км/год, а епіцентр шторму перебував за 90 км на захід від Нового Орлеана, зазначили фахівці з Національного центру.

Тимчасом у прес-службі губернатора Луїзіани Бобі Джіндела повідомили, що місцева влада в екстреному порядку евакуювала близько 1,5 тис осіб, і ще 1,5 тис людей потребують евакуації. За даними прес-служби, небезпечна ситуація спостерігається в окрузі Плакемінс на південний схід від Нового Орлеана, де близько 3 тис чоловік мешкають недалеко від греблі, яка не справляється з підвищенням рівня води, викликаним штормом "Айзек".

Раніше Джіндел заявив, що, за попередніми даними, близько 800 будинків зазнали серйозних пошкоджень у результаті повені в окрузі Плакемінс.

27 серпня, нафтові компанії призупинили видобуток нафти в Мексиканській затоці й евакуювали співробітників з нафтових платформ через наближення тропічного шторму "Айзек".

На думку благодійних організацій, тропічний шторм "Айзек" загрожує приблизно чотирьом тисячам осіб, які втратили житло внаслідок землетрусу, який, нагадаємо відбулося в 2010 році. Постраждалі в результаті сейсмічної стихії досі живуть у наметових містечках.

Буревій може призвести до повені і зсувів, попереджають синоптики.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: Луїзіану і Міссісіпі, глобальної катастрофи, Барак Обама | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]