Чт, 2024-04-25, 13:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:22
Лук'янова Москаль обізвав папугою, який верзе всіляку маячню, а Аваков каже, що він не жирафа
Інші останні Політичні новини

Народні депутати Геннадій Москаль, Микола Княжицький, Олег Ляшко спростовують інформацію, поширену "регіоналом" Владиславом Лук'яновим, про те, що десять народних депутатів, які поставили свої підписи про проведення позачергової сесії Верховної Ради, перебувають за кордоном. Про це повідомляє Gazeta.ua.

"Ну хто він такий? Звідки в нього може бути така інформація? Послухайте, він має у Верховній Раді таке поганяло – "промокашка". Значить, що ця "промокашка" верзе всіляку маячню. Я навіть на бланку комітету Верховної Ради з питань по боротьбі з організованою злочинністю та корупції неодноразово звертався до пана Литвина (він же, як Брежнєв, керує тією прикордонною службою) надати відомості про перетинання кордонів тих чи інших політиків", - пояснив Москаль.

Окрім того, він зауважив, що у Державній прикордонній службі йому пояснили про необхідність письмової заяви від Лук'янова і лише тоді буде надана необхідна інформація.

"Я би хотів знати, хто це розголосив. Якщо Литвин, то я звернуся до суду, аби його зняли із займаної посади у зв'язку з порушенням закону України. Єдиний, хто може сказати, чи це мій підпис, це я, - обурився Москаль. - Хто його уповноважив влазити в моє приватне життя? При чому тут міліція до підписів народних депутатів про скликання позачергової сесії? Я не можу, як то кажуть по-блатному, врубитися".

"Лук'янов - просто папуга, що підписався під готовим текстом, який створили в стінах офісу Партії регіонів, оскільки таких даних він не міг мати. Не слухайте провокаторів по типу "промокашки", - резюмував Москаль.

Водночас Олег Ляшко також розповів про свій підпис: "Насправді цей підпис мій, поставлений за моїм дорученням. Це факсиміле і тільки за моїм дорученням помічник його використовує. Мене справді кілька днів не було в Україні і до мене звернулася керівник секретаріату фракції "Батьківщина", а я свідомо дав доручення поставити свій підпис (факсиміле) за проведення сесії".

Говорячи про причини подібних заяв з боку представників Партії регіонів, Ляшко зауважив: "Вони просто бояться розгляду цього питання, питання політичних в'язнів. Якщо заяви їхні відповідають дійсності, то чого ж їм боятися, проводьте позачергову сесію. Нехай вся Україна бачить. Якщо Партія регіонів під надуманими причинами фактично зриває проведення позачергової сесії, то очевидно, що у них просто немає доказів щодо звинувачення Тимошенко".

В свою чергу, на своїй сторінці у Facebook Княжицький написав: "Прочитав "Укрінформ" і ледь не впав від брехні і нахабства "регіоналів" і особисто Лук'янова! Це, виявляється, мене 22 січня, коли я підписував листи про скликання позачергової сесії, не було в Україні! Значить, міст Патона, де я був на День Злуки - не Україна? А фото звідти і тут є й у газетах! Чи пам'ятник Шевченку у Києві, де я ці листи підписував, - теж не Україна? А я думаю, що Лук'янов, Рибак і Янукович - не Україна! Зрив позачергової сесії, невиконання закону свідчать, що влада так боїться відповідальності за свої злочини, що готова встановлювати диктатуру негайно".

Аваков: Рибак і Лук'янов діють за подвійними стандартами

Народний депутат, член фракції "Батьківщина" Арсен Аваков називає дії голови ВР Володимира Рибака, який засумнівався у справжності підписів народних обранців і не зібрав позачергової сесії на вимогу опозиції, подвійними стандартами.

"Депутат не повинен доводити, що він не жирафа. Є очевидна річ - його підпис в спеціально виданому бланку, який видає секретаріат Верховної Ради. Таких підписів 158. І раптом рентгенівський зір Лук'янова чи голови Верховної Ради побачив, що деякі підписи не такі - це смішно, це подвійний стандарт", - заявив Аваков в ефірі "5 каналу".

Натомість народний депутат від Партії регіонів Дмитро Святаш вважає, що голова Верховної Ради діяв у межах своїх повноважень.

"Тільки до компетенції голови Верховної Ради належить зібрання позачергової сесії за належними підставами. Тому якщо голова Верховної Ради мав сумнів щодо належності цих підстав, він прийняв відповідне рішення. Я переконаний, що ніякої плями на парламентській більшості і на панові Рибаку ці дії не зробили", - зазначив Святаш.

"Хай доведуть, що ці підписи поставили особисто, люди були на території України. Якщо це належним чином зроблять - будь ласка. А те, що ця сесія мала стати фарсом - це загальновідомий факт, тому що ніякого рішення не було б, адже 226 голосів у опозиції немає", - додав "регіонал".

Нагадаємо, депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов заявив, що десять народних депутатів, що поставили свої підписи про проведення позачергової сесії Верховної Ради, перебувають за кордоном.

Як повідомлялося, у середу, 23 січня, три опозиційні фракції зібрали 158 підписів депутатів та звернулися до голови ВР з конституційною вимогою скликати позачергову сесію.

Раніше парламентська опозиція зажадала від голови Верховної Ради України Володимира Рибака призначити дату проведення позачергової сесії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1102 | Додав: adminA | Теги: москаль, Лук'янова папугою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]