Пт, 2024-03-29, 09:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:02
Львівщина лідирує у рейтингу інвестпривабливості регіонів. На останньому місці - Крим
Інші останні Економічні новини

Львівська область є лідером серед регіонів України за інвестиційною привабливістю.

Про це свідчить рейтинг, складений Київським міжнародним інститутом соціології та Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій на замовлення Держагентства з інвестицій.

На другому місці - Івано-Франківська область. Замикає трійку лідерів Одеська область. Київ посів лише п'яте місце. Відразу за столицею в рейтингу розташувалася Дніпропетровська область. Донецьк - на 22 місці. А на останньому, 27, стоїть Крим.

Західні регіони - Львівська та Івано-Франківська область виявилися в лідерах рейтингу завдяки тому, що краще за всіх розпоряджаються наявними ресурсами. Так за наявності жорстких факторів - ці області на п'ятому та 14-му місці відповідно.

Рейтинг складався на основі даних 2012-го та 2013-го років і не враховує російську окупацію Криму та виступи сепаратистів на Сході України. Але він показує цікаву закономірність - найбільш затяті сепаратистські настрої в областях займають нижні рядки в рейтингу інвестпривабливості.

Нагадаємо, у грудні 2013 року повідомлялося, що індекс інвестпривабливості України, який складає Європейська Бізнес Асоціація за результатами опитування керівників понад ста компаній, що входять в неї, після Вільнюського саміту впав до рекордного мінімуму - 1,81 бала з п'яти можливих (кварталом раніше було 2,39 бала).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: рейтингу інвестпривабливості регіон, Львівщина, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]