Пт, 2024-04-19, 17:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:00
Львівське сміття тимчасово прийматиме Київ - Грибовицьке сміттєзвалище загорілося в новому місці
Інші останні Новини з регіонів України

  У Львівській області в суботу 18 червня близько першої години ночі знову загорілося Грибовицьке сміттєзвалище вже в новому місці.

Про це написав на своїй сторінці в Фейсбуці депутат Львівської міської ради та активіст "Варта 1" Ігор Зінкевич.

"Горить в новому місці, з боку села Грибовичі, там в цьому році ще не горіло", - зазначив Зінкевич.

Станом на 3:30, за його словами, пожежу було майже повністю ліквідовано. Фахівці вважають, що це міг бути підпал, написав Зінкевич.

"На 3:30 пожежу майже всю ліквідовано, служби все одно стоять і заливають водою місця, які знову починають горіти, з розмов, фахівці, які на місці ліквідації пожежі, також вважають, що це підпал", - зазначив депутат.

У той же час, як повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій, на Грибовицькому сміттєзвалищі тривають пошуки зниклого працівника комунального підприємства.

Станом на 18 червня з початку робіт обстежено площу близько 15,2 тисяч м. кв. і пересипано орієнтовно 69 тисяч 637 кубометрів сміття в секторах.

На місці події проводиться моніторинг пожежної обстановки на схилі звалища.

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог Львівського комунального підприємства "Збиранка".

31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника досі не знайшли.

7 червня на звалищі знову виникла пожежа, було кілька вогнищ горіння і тління. 10 червня пожежу було ліквідовано.

Кличко готовий допомогти Львову у вирішенні "сміттєвої" проблеми

Київ надасть тимчасову допомогу у вирішенні проблеми зі сміттям у Львові. Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко, повідомили в його прес-службі.

"Розуміючи, в якій складній ситуації опинився Львів і його мешканці, ми готові допомогти львів'янам. Тому що переконаний, що ми повинні підтримувати один одного", - зазначив мер столиці.

За його словами, незважаючи на те, що в літній час потужності сміттєспалювального заводу "Енергія" в Києві недозавантажені, місто може прийняти частину сміття на спалювання, а також направляти на сортувальні лінії.

"Сподіваюся, що проблема зі сміттям у Львові найближчим часом буде вирішена", - зазначив Кличко.

Мер Львова Андрій Садовий звернувся до мера столиці з листом, в якому просить допомогти з тимчасовим зберіганням частини ТПВ (твердих побутових відходів), що утворюються в місті, із гарантією, що такий же обсяг буде повернуто на новий постійний Львівський полігон.

Кличко погодився допомогти, але за умови не зберігати сміття, а спалити його.

Відзначимо, на цьому тижні Житомир приймав фури зі сміттям на утилізацію, щоб допомогти розвантажити Грибовицьке сміттєзвалище.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: Грибовицьке сміттєзвалище, Львівське сміття, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]