Пт, 2024-04-19, 13:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:41
Має бути розслідування - звернення депутатів "ЄС" до генпрокурора та ДБР - влада сфальшувала закон про боротьбу з коронавірусом
Інші останні Політичні новини

Влада сфальшувала закон про боротьбу з коронавірусом, має бути розслідування - звернення депутатів "ЄС" до генпрокурора та ДБР

Народні депутати з фракції "Європейської Солідарності" надіслали депутатське звернення до Офісу генерального прокурора та в ДБР з вимогою розпочати розслідування щодо невідповідності тексту закону про боротьбу з коронавірусом і законопроєкту, який голосувався під час пленарного засідання.

Звернення підписали Микола Княжицький, Ірина Фріз, Микола Величкович, Михайло Бондар, Марія Іонова, Софія Федина та Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє пресслужба.

"Влада сфальшувала закон про боротьбу з коронавірусом. У понеділок на позачерговому засіданні Верховна Рада прийняла закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)». Серед іншого, закон повинен був підтримати громадян у період карантину, зокрема орендарів та звільнити їх від плати за користування майном (але залишити сплату комуналки і деяких інших платежів)", - написав у Facebook Микола Княжицький.

"У початковому тексті закону було написано: "наймач звільняється від плати за користування майном". Однак, після оприлюднення документу дана норма відображена у зовсім іншій редакції, а саме: "наймач може бути звільнений від плати за користування майном. Тож виходить, що ця норма жодним чином не захищає орендаря та не покращує його становище. Наголошую, що депутати за таке не голосували",  додав народний депутат.

Політик наголосив, що такі дії є неприпустимим порушенням закону з боку влади.

"І це означає, що вже після голосування, при підготовці законопроєкту на підпис Разумкову і Зеленському, хтось у Верховній Раді чи в Офісі Президента цинічно замінив його. Дуже сподіваюся, що вище керівництво держави про це не знало і свідомо не порушувало закон", - зазначив Княжицький.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 1 квітня підписав законопроєкт №540-IX про збереження соціальних та економічних гарантій під час карантину в Україні.

3 квітня Кабмін посилив карантинні заходи в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 725 | Додав: adminA | Теги: закон про боротьбу з коронавірусом, Генпрокурор, розслідування, ДБР, влада, депутати ЄС | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]