Пт, 2024-04-19, 16:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:02
Макрон, Шольц і Драгі не повинні тиснути на Зеленського щодо поступок росії - MЗС Польщі
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

В МЗС Польщі знають про плани спільного візиту президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера Німеччини Олафа Шольца та прем’єра Італії Маріо Драгі до Києва і переконані, що троє лідерів не повинні чинити тиск на Президента Володимира Зеленського, аби він пішов на поступки рф.

Про це в ефірі Польського радіо у понеділок сказав заступник глави польської дипломатії Марцін Пшидач, передає ЗМІ.

Зокрема, заступник глави МЗС Польщі зауважив, що у міністерстві знають про наміри Макрона, Шольца і Драгі здійснити такий візит. За його словами, президент Польщі Анджей Дуда віддавна закликав президента Франції та канцлера ФРН відвідати Київ і на власні очі побачити Бучу та Бородянку.

“Можливо, це змінить їхній підхід. Тому побачимо, який результат принесе цей візит після того, як він відбудеться”, - зазначив Пшидач.

Він нагадав, що спочатку погляди президента Єврокомісії та глави європейської дипломатії Урсули фон дер Ляєн та Жозепа Борреля теж були “неоднозначними”. Утім, після візиту в Україну вони зрозуміли, “що таке війна”.

Польський дипломат зазначив, що він “не має ілюзій”, що ці троє лідерів після відвідання України повністю змінять свої погляди.

"Їх ставлення (до ситуації в Україні – ред.), однозначно, на сьогодні є іншим (ніж Польщі – ред.). Над цим треба працювати, щоб вони дійсно не тиснули на Володимира Зеленського щодо будь-яких поступок", - зазначив заступник глави МЗС РП.

Він наголосив, що не розуміє, чому Україна "повинна щось пробачати росії".

"Можливо, якась із західних країн хотіла б власним коштом дозволити путіну зберегти обличчя", - зауважив заступник глави польської дипломатії.

За повідомленням італійського видання La Stampa, Драгі, Макрон і Шольц здійснять візит до України 16 червня.

Як повідомлялося, польські лідери, зокрема президент Анджей Дуда і прем'єр-міністр Матеуш Моравецький, переконують, що Варшава ніколи не погодиться на міжнародну угоду з рф коштом втрати Україною своїх територій і домовленостей з путіним за спиною української влади.

росія з 24 лютого веде широкомасштабну збройну агресію проти України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 417 | Додав: adminA | Теги: РФ, Макрон, Шольц і Драгі, MЗС Польщі, Зеленський | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]