Чт, 2024-04-25, 19:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:27
Макрон звернувся до французів на тлі протестів - "Пенсійна реформа була необхідною"
Інші останні Новини Європейського Союзу

"Чи прийняли цю реформу? Очевидно, що ні. І незважаючи на місяці консультацій, консенсус не було знайдено, і я про це шкодую".

На тлі масштабних протестів у Франції до яких призвело ухвалення нової пенсійної реформи, президент країни Еммануель Макрон звернувся до нації і заявив, що хоч і шкодує про відсутність компромісу, але скасовувати реформу не буде. Про це повідомляє AFP.

Як зазначив французький лідер, пенсійна реформа була необхідною, а відсутність дій у цій сфері не була рішенням. Водночас він висловив жаль, що консенсусу щодо реформи досягти не вдалося, й запевнив, що розуміє гнів громадян Франції.

"Чи прийняли цю реформу? Очевидно, що ні. І незважаючи на місяці консультацій, консенсус не було знайдено, і я про це шкодую. Ніхто, особливо я, не може залишатися глухим до вимоги соціальної справедливості", – сказав Макрон.

Президент Франції підкреслив, що відповідь на протести проти пенсійної реформи не може полягати "ані в жорсткості, ані в екстремізмі", запросивши профспілки – головних організаторів протестів – до переговорів.

Також Макрон додав, що протягом наступних 100 днів доручив уряду Франції розробити дорожню карту втілення пенсійної реформи, перші результати якої будуть оголошені 14 липня, на французьке національне свято.

Раніше ЗМІ повідомляли, що 65% французів негативно ставляться до діяльності свого президента Еммануеля Макрона, понад половина вважають, що свобод після його вступу на посаду поменшало.

Березневі заворушення у Франції називають наймасштабнішими після буремного Травня 1968 року проти влади Шарля де Голля. Тоді все призвело до повної зупинки економіки, на вулиці вийшли 11 мільйонів робітників.

Після мільйонних протестів у Франції вперше зустрілися уряд та профспілки Якщо під час дискусії не торкнуться  пункту про підвищення пенсійного віку на два роки, "зустріч може тривати п'ять хвилин", – попереджала напередодні нова керівниця профспілки CGT.

Французька прем’єрка заявила, що уряд виключає відкликання пенсійної реформи Глава французького уряду Елізабет Борн сказала, що хоч реформа і непопулярна, але потрібна країні.

 Масові протести у Франції: як відреагували профспілки на запрошення Елізабет Борн до діалогу. Деякі з очільників демонстрації упереджені. Інші вважають, що шансом вийти на дискусію з урядом треба скористатися. Про кого йдеться.

Репортаж з охоплених протестами вулиць Парижа: що кажуть демонстранти, а що – поліція. "Пропорційне застосування сили. Є питання?", – питає жандарм у підлеглих.  Під час розгону журналісти спостерігали декілька силових штурмів поліції, проте не обійшлося й без атак з боку здебільшого ультралівих демонстрантів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 346 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]