Вт, 2024-03-19, 08:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:42
Малий бізнес на два роки звільнять від перевірок
Інші останні Економічні новини

Міністр економіки України Айварас Абромавічус обіцяє мораторій на перевірки малого бізнесу терміном на два роки. Про це він заявив в ефірі "Свободи слова" на ICTV, пише INSIDER.

"Моє ставлення до малого і середнього бізнесу тільки позитивне. Всілякі ініціативи та ідеї, як допомогти малому і середньому бізнесу тільки вітаються. В даний момент ми робитимемо мораторій на перевірки, включаючи податкову, для малого та середнього бізнесу на два роки", - сказав міністр.

У той же час міністр підкреслив, що найбільша допомога малому, середньому та великому бізнесу є дії міністерства в дерегуляційні сфері.

Кабінет міністрів України має намір зменшити список стратегічних підприємств з 1,5 тисяч до 600, заявив Айварас Абромавічус, передає Еспресо.TV.

"Що стосується приватизації... До цього було близько тисячі п'ятисот підприємств, які вважалися стратегічно важливими. Я поговорив з усіма міністрами, послухали теж громадськість... Виявляється, що в Україні так званих священних корів не так вже й багато, тому вирішили зменшити кількість об'єктів, які називається стратегічними, приблизно до шестисот", - зазначив Абромавічус.

Він підкреслив, що інші підприємства пройдуть жорсткий аудит.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі сьогодні, 23 грудня, подасть до Верховної Ради пакет законопроектів з необхідними реформами.

"Ми відразу вже завтра в парламент надамо цілий пакет законопроектів, які, в принципі, і будуть підтверджувати нашу позицію по відношенню до реформ", - сказав він.

Міністр уточнив, що він вже подав до парламенту законопроект щодо дерегуляції: "Будуть прибиратися 15-16 видів ліцензування, 21 разів дозвільний акт".

За його словами, це буде тільки перша стадія дерегуляції. Друга стадія почнеться відразу після цього.

"Це означає, що всі контролюючі регулятивні органи самі повинні довести, що вони потрібні країні, і впродовж року вони повинні будуть доводити перед незалежною комісією. Після чого, якщо вони не зможуть цього довести, їх діяльність буде припинена", - розповів Абромавічус.

Третій же етап дерегуляції, за його словами, буде полягати в недопущенні відновлення ліквідованих органів та їх функцій.

Крім того, як повідомив міністр, в парламент вже подано законопроект щодо державних закупівель, які проходитимуть в електронному вигляді. На його переконання, "близько 10 млрд дол державних закупівель проходять не зовсім за прозорою схемою, не зовсім ефективно".

Раніше Айварас Абромавічус заявляв, що Спрямовані на дерегуляцію реформи в Україні будуть проведені в три етапи.

"Ми вже подали необхідні законопроекти щодо дерегуляції у парламент, що є першим етапом... Друга стадія називається "гільйотина". Це означає, що всі контролюючі органи повинні будуть доводити, що вони потрібні в країні. Так, на третьому етапі цього процесу, влада буде стежити за тим, щоб ліквідовані органи та їх функції не були створені знову", - сказав він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: малий бізнес, два роки, перевірок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]