Пт, 2024-03-29, 14:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:50
"Маршрут" 1 млрд грн з казни фірмам Януковича, Ахметова і екс-начальнику облавтодору простежили ЗМІ
Інші останні Економічні новини
З 16 по 20 вересня у "Віснику державних закупівель" опубліковано оголошення про результати 700 тендерів на загальну суму 1,15 млрд грн.

З цієї суми по десяти найбільших тендерах пройшло 430 мільйонів гривень, пишуть "Наші гроші".

Так, топ-10 тендерів на значні суми було проведено на ремонт одеської траси, реконструкцію лікарні в "Артеку", перевірку українського газопроводу росіянами та арабами, збагачення вугілля та придбання електроенергії її виробниками у приватної фірми.

Як відомо, "28 управління начальника робіт" вже проводила ремонтні роботи в "Артеку". За останні два роки фірма отримала підрядів на 531,32 млн грн, з них 380,97 млн грн – на ремонт президентських дач у Форосі та Масандрі.

Також відома тим, що отримала підряд вартістю 88,11 млн грн на реконструкцію комплексу берегоукріплювальних споруд набережної смт. Гурзуф в Криму.

Активні роботи тоді йшли на пляжах, прилеглих до комплексу "Жемчужина Крыма", на території котрої фірма сина Миколи Азарова Олексія планувала будувати елітний готель.

Засновником компанії "А’СТА" є "Український аптечний холдинг" з групи СКМ Ріната Ахметова. Фірма з 2010 року фактично утримує монопольне становище на ринку державних закупівель Донецької області. В 2012 році "А’СТА" отримала підряди Донецького облздраву на 209 млн грн, в 2011-му – на 200 млн грн.

Засновником фірми "Автомагістраль" є Микола Скоростецький, який з 2005 по 2007 рік очолював Службу автомобільних доріг у Київській області. За даними "ВДЗ", за останні п’ять років фірма виграла тендерів на 492,44 млн грн.

Зазначимо, що в Україні окремі державні установи витрачають на свої потреби у рази більше державних коштів, ніж цілі районні або навіть обласні центри.

Так на офіси НБУ у Києві витрачають електроенергії, як всі вулиці Харкова. Зокрема, Нацбанк заплатить за постачання в 2013 році теплової та електричної енергії для восьми столичних будинків НБУ 39,77 млн грн. У той час, як освітлення вулиць Харкова (місто з населенням понад 1,4 млн людей) коштує 22,19 млн грн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 949 | Додав: adminA | Теги: фірмам Януковича, Ахметова і екс-начальнику облавтодо, 1 млрд грн, казни, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]