Нд, 2024-04-28, 01:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:35
Масовий протест з вимогою відставки Орбана пройшов у Будапешті
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Будапешті (Угорщина) зібралося кілька тисяч людей, що вимагали відставки головного прокурора та прем'єр-міністра країни Віктора Орбана в зв'язку з повідомленнями про корупцію. Про це пише Reuters.

Мітинг почався після публічного розголосу записів, в яких згадувалось, що соратники Орбана намагалися втрутитися у справу про корупцію колишнього державного секретаря міністерства юстиції Пала Вольнера.

Протестувальники пройшли маршем від будівлі генеральної прокуратури до парламенту, скандуючи "Відставка, відставка" і несли факели.

Колишній чоловік екс-міністерки юстиції Угорщини Юдіт Варги Петер Мадяр, який опублікував аудіозапис, звернувся до учасників, стверджуючи, що не дозволить приховати "найбільший юридичний і політичний скандал за останні тридцять років". Він також оголосив про свої наміри створити власну партію, щоб викликати Орбана на майбутніх місцевих виборах та виборах до Європарламенту в червні.

"Угорці вдячні вам за те, що сьогодні ви прийшли тисячами, щоб висловити свою недовіру владі", - заявив Мадяр.

У викритому Мадяром аудіозаписі чути, як Варга розповідала про спробу помічників глави кабінету Віктора Орбана вилучити певні фрагменти з документів у справі про хабарництво.

У лютому в Будапешті відбувся ще один протест проти Орбана, на якому зібралося кілька десятків тисяч людей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 231 | Додав: admin | Теги: відставка, Орбан, будапешт, Протест | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]