Чт, 2024-04-25, 01:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:26
Матеріали щодо вбивства Грабовського будуть через тиждень - Матіос. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

 Заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор України Анатолій Матіос розраховує протягом тижня оприлюднити причини і мотиви вбивства адвоката Юрія Грабовського.

Про це Матіос заявив в ефірі телеканалу "112.Украіна" ввечері в суботу, 4 червня.

"Вбивство Грабовського мало досить зловісний відтінок, але з Божою поміччю нам вдалося розкрити це вбивство, і я думаю, що протягом тижня ми відкрито, публічно, з максимальним наданням відео, відео-, а не фотоматеріалів, надамо загальну завершену картину того, що сталося, причин, умов і найголовніше - мотивів вбивства Грабовського", - сказав Матіос.

Нагадаємо, на початку березня 2016 року з'явилася інформація про зникнення Грабовського, який захищав військовослужбовця ГРУ Генштабу РФ Олександра Александрова в українському суді.

Інформація про загибель Грабовського з'явилася 25 березня 2016 року. Того ж дня головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що Грабовський був убитий насильницьким шляхом із застосуванням вогнепальної зброї. Також, за його словами, в Одеській області був затриманий другий підозрюваний у причетності до вбивства адвоката, який вказав на місце вбивства і поховання тіла.

29 березня Матіос продемонстрував журналістам відео з матеріалів слідства , на якому Грабовський заявляє людині за кадром, що зобов'язується припинити надавати правову допомогу Александрову.

2 квітня Грабовський був похований на Лісовому кладовищі в Києві.

5 квітня заступник генпрокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що слідству вдалося встановити обставини вбивства Грабовського, і спрогнозував, що протягом 10-15 днів розслідування буде завершено.

У Національній асоціації адвокатів України вважають, що вбивство Грабовського пов'язано з його професійною діяльністю, і закликають українську владу захистити всіх адвокатів в країні.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 797 | Додав: adminA | Теги: матеріали, вбивство Грабовського, матіос, тиждень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]