Сб, 2024-04-20, 04:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:23
Матіос: "костянтинівську справу" передадуть до суду до 1 квітня
Інші останні Кримінальні новини

Кримінальне провадження стосовно військових, які на броньованому тягачі збили на смерть 8-річну дівчинку в Костянтинівці Донецької області, буде направлене до суду до 1 квітня.

Про таке ввечері 21 березня 2015 року в ефірі "5 каналу" заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"До 1 квітня обвинувальний акт буде в суді. Ми встигаємо провести автотехнічну експертизу, дві психіатричних експертизи, експертизи потерпілих, оголосити кінцеву редакцію підозри і спрямувати її до суду", - сказав він.

За словами Матіоса, підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі. Він також нагадав, що двоє підозрюваних наразі затримані, і зазначив, що на момент затримання після ДТП вони перебували в стані алкогольного сп'яніння.

Як повідомив Матіос, однозначно у тому, що сталося є вина і командира, який перебував у БМД, і водія, який керував бойовою машиною.

"Вони порушили статутні вимоги, якими заборонено пересування військової техніки на гусеничному ходу в населеному пункті, вони вжили алкогольні напої, вони скоїли ДТП, внаслідок якого загинула людина і були травмовані люди", - сказав він.

Окрім того, військовий прокурор повідомив, що наразі проходить службова перевірка в частині, з розташування якої виїхала БМД.

Інцидент у Костянтинівці стався 16 березня. Ситуацією вирішили були скористатися сепаратистські провокатори, що заходилися перекривати дорожній рух та влаштували пікет під гуртожитком бійців АТО.

Розслідування трагедії під Іловайськом фактично завершене - Матіос

Також за словами Матіоса, військова прокуратура практично завершила розслідування кримінального провадження стосовно подій під Іловайськом Донецької області влітку 2014 року, коли велика кількість українських військових опинилася в оточенні російсько-терористичних військ.

"Фактично розслідування кримінального провадження, пов'язаного з трагедією під Іловайськом, слідчими військової прокуратури закінчено", - сказав Матіос.

Однак, зі слів прокурора, поки що залишається не завершеною комісійна експертиза.

Через зниження дисципліни в лавах української армії суттєво зросли небойові втрати – Матіос

В лавах українських військовослужбовців відзначається суттєве збільшення кількості небойових втрат.

"Ми отримали в цьому році п'ятидесятикратне збільшення небойових втрат, як безповоротних, так і санітарних... Причиною цьому являється саме зниження військової дисципліни", - сказав він.

Водночас, Матіос не став озвучувати конкретні цифри цих втрат, однак зазначив, що вони є немалі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 792 | Додав: adminA | Теги: костянтинівську справу, матіос, суду до 1 квітня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]