Чт, 2024-04-25, 08:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:46
Меморандум між урядом та НАТО про консультації та розвідку парламент ратифікував . ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Верховна Рада ратифікувала Меморандум між урядом України та НАТО стосовно співпраці з питань консультацій, управління, зв’язку, розвідки, спостереження та рекогносцировки в рамках програми "Партнерство заради миру", передає УНІАН.

За ухвалення Закону "Про ратифікацію меморандуму про домовленість між урядом України та Організацією НАТО із зв’язку та інформації, яка представлена генеральним менеджером Агенції НАТО із зв’язку та інформації, стосовно співробітництва з питань консультацій, управління, зв’язку, розвідки, спостереження та рекогносцировки в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру" (№ 0035) проголосували 267 із 338 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Меморандум було підписано 24 квітня 2015 року в Брюсселі.

На засіданні парламенту заступник міністра оборони України Ігор Долгов повідомив, що для виконання цього меморандуму міністерство підготувало законопроект, ухвалення якого створить "правові підстави щодо виконання українською стороною внутрішньодержавних процедур для набрання меморандумом чинності".

За словами Долгова, "все це робиться для удосконалення системи зв`язку Збройних сил України".

ВР ратифікувала угоду про співпрацю у сфері підтримки між урядом України та Організацією НАТО з підтримки і постачання

Верховна Рада ухвалила урядовий закон про ратифікацію Угоди про співробітництво у сфері підтримки між Кабінетом міністрів України та Організацією НАТО з підтримки та постачання (ОНПП) (№0034). За це рішення проголосували 245 народних депутатів із 342 зареєстрованих у сесійній залі.

Угода, укладена 27 квітня 2015 року у Брюсселі, набирає чинності з дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення про виконання сторонами внутрішніх процедур, необхідних для набрання нею чинності.

Як заявив на засіданні парламенту заступник міністр оборони України Ігор Долгов, необхідність ратифікації угоди зумовлена тим, що, згідно з її положеннями, зокрема оподаткування, митні платежі Організації НАТО здійснюються за іншими правилами, ніж ті, що визначені законодавством України. Йдеться про звільнення від оподаткування тарифних платежів і надання привілеїв. "Проект закону не потребує додаткових витрат з державного бюджету", - додав Долгов.

Своєю чергою, голова Комітету ВР у закордонних справах Ганна Гопко заявила, що закон визначить основні принципи співпраці між урядом України та ОНПП, зокрема щодо технічної допомоги в реалізації проектів трастового фонду НАТО.

Нагадаємо, з грудня 2014 року в Україні розпочали роботу 5 трастових фондів НАТО. В квітні 2015 року Україна і НАТО підписали меморандум із реалізації трастового фонду щодо реформування системи управління та зв'язку в ЗСУ.

Президент України Петро Порошенко затвердив від 23 квітня 2015 року Річну національну програму співробітництва Україна-НАТО на 2015 рік.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: парламент, консультації, меморандум, уряд, розвідка, ратифікація, НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]