Пт, 2024-03-29, 04:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:57
Меморандум про умови обміну євробондів Кабмін оприлюднив і чекає на заявки кредиторів до 12 жовтня
Інші останні Економічні новини

Кабінет міністрів України оприлюднив меморандум про умови обміну державних і гарантованих державою єврооблігацій і запропонував власникам боргових паперів до 12 жовтня подати заявки на участь у зборах з обміну цих паперів на нові.

Як повідомляється на сайті Міністерства фінансів, проведення зборів очікується 14 жовтня. При цьому в повідомленні наголошується, що Україна залишає за собою право продовжити термін прийняття заявок, перенести збори на більш пізню дату та/або скликати додаткове зібрання.

Також повідомляється, що у разі схвалення кредиторами пропозиції обміну на зборах 14 жовтня обмін старих облігацій на нові і державні деривативи планується завершити до 27 жовтня.

"Підтримка власників єврооблігацій запропонованого обміну дозволить реалізувати угоду по реструктуризації боргу, досягнуте в кінці серпня з нашими найбільшими кредиторами. Як зазначали раніше президент і прем'єр-міністр України і як чітко вказується в документах про пропозицію обміну, одному кредитору будуть запропоновані більш вигідні умови, ніж ті, що пропонуються в цьому реченні обміну", - наводяться в повідомленні слова міністра фінансів України Наталії Яресько.

Як повідомлялось, 27 серпня Україна і Комітет кредиторів досягли угоди про реструктуризацію частини державного боргу загальним обсягом 18 млрд дол. Реструктуризація передбачає повне списання 3,6 млрд дол., відстрочку платежів з тіла кредиту в сумі 11,5 млрд дол. на 4 роки, а також фіксування ставки купона за всіма бондами на рівні 7,75% річних.

17 вересня Верховна Рада України конституційною більшістю ухвалила урядовий пакет законів, що дозволяє завершити процес реструктуризації на узгоджених з кредиторами умовах. Зокрема, уряду вдалося узгодити з парламентаріями механізм компенсації втрат кредиторів в обмін на часткове списання боргу при зростанні ВВП України більш ніж на 3% щорічно після 2020 року. Президент України Петро Порошенко підписав закони про реструктуризацію 18 вересня.

22 вересня уряд видав розпорядження "Про початок процедури реструктуризації державного і гарантованого державою боргу та його списання", яке дозволить Україні юридично розпочати процедуру реструктуризації держборгу. Міністерство фінансів має намір закінчити її до 1 грудня поточного року.

Директор-розпорядник ключового кредитора України - Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард вже закликала усіх кредиторів України підтримати умови реструктуризації боргу

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: заявки кредиторів, 12 жовтня, умови обміну євробондів, меморандум, Кабмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]