Чт, 2024-04-25, 10:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:50
Меморіал біля Стіни плачу у Сваляві пошкодили невідомі
Інші останні Кримінальні новини

У Сваляві невідомі пошкодили меморіал біля Стіни плачу, Кулеба вважає цей акт вандалізму спробою дестабілізувати ситуацію на Закарпатті

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає осквернення матеріалів експозиції на задній частині Стіни плачу у Свалявському меморіальному парку спробою дестабілізувати ситуацію в Закарпатській області та заявляє, що правоохоронці вже розслідують акт вандалізму.

"Сумною новиною вихідних стала інформація про вандалізм у важливому місці для українських угорців - біля Стіни плачу у Свалявському меморіальному парку. Цей акт вандалізму є провокацією, спрямованою на дестабілізацію ситуації на Закарпатті, хтось хоче завадити нам у подоланні суперечок з Угорщиною", - написав Кулеба на сторінці у Facebook у понеділок уранці.

Він додав, що акт вандалізму вже розслідують правоохоронці.

"Переконаний, винних обов'язково знайдуть і покарають, як це було з підпалювачами Угорського будинку в Ужгороді. Попри всі словесні та фізичні провокації, вірю, що Україна та Угорщина здатні знайти взаємоприйнятні рішення, щоб врегулювати спірні питання, не перетинаючи червоних ліній жодної зі сторін", - зазначив міністр.

Кулеба наголосив, працюватиме над цим із міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто.

"Українські угорці, як і представники інших національних меншин, є важливою і невід'ємною частиною українського суспільства. І я розумію, що вони не менш важливі для Угорщини. Не можна дозволяти використовувати провокації для чергового розкручування теми антиугорських настроїв в Україні та нагнітання напруги в українсько-угорських відносинах", - підсумував Кулеба.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 586 | Додав: adminA | Теги: свалява, меморіал біля Стіни плачу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]