Вт, 2024-03-19, 04:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:44
Щоб побороти кризу, американські страхувальники пропонують підвищити пенсійний вік до 80 років
Інші останні Новини світу

З наближенням нової хвилі фінансової кризи дедалі частіше звучать ідеї розв'язати цю проблему за рахунок найбільш незахищених прошарків населення.

Глава найбільшої в США страхової компанії American International Group (AIG) Роберт Бенмош заявляє, що нинішня криза єврозони підтверджує необхідність підняти пенсійний вік до 80 років через все більшу тривалість життя.

"Пенсійний вік доведеться підвищити до 70-80 років", - сказав в інтерв'ю Bloomberg Бенмош, якому минулого тижня виповнилося 68 років, передає Газета.Ru.

"Це дозволить зберегти пенсії й медичну страховку на прийнятному рівні. У результаті люди будуть довше працювати, й це знизить навантаження на молодь", - пояснив він.

На думку Бенмоша, вихід Греції з єврозони стане катастрофою, тому інші країни зобов'язані зробити все, що запобігти цьому.

"Люди в Греції повинні звикнути до того, що із цієї ситуації немає простого виходу... Якщо вони введуть свою національну валюту, це призведе до величезної інфляції й руйнівних наслідків для людей, що мають фіксований дохід", - упевнений Бенмош.

Середня тривалість життя греків становить 81,3 року, а пенсійний вік - 59,6 року, тобто є одним з найнижчих серед країн-членів єврозони, зазначає Bloomberg.

Варто відзначити також і те, що нав'язані ЄС і МВФ заходи економії вже вдарили по найбільш незахищеній групі населення Греції. Тисячі хворих залишилися минулого тижня без ліків через борги держави перед постачальниками.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 916 | Додав: adminA | Теги: Американські страхувальники, 80 років, пенсійний вік, кризу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]