Чт, 2024-04-18, 13:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:04
"Ми можемо стати повністю незалежними" - Гройсман пояснює, що здорожчання газу забезпечить збільшення власного видобутку на 50%
Інші останні Економічні новини

Україна розраховує до 2020 року збільшити видобуток газу на 8 млрд кубометрів, заявив 13 травня 2016 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час робочої поїздки до Харківської області, інформує УНІАН.

На думку очільника уряду, встановлення ринкової ціни на газ дасть змогу провести модернізацію державного газовидобувного холдингу "Укргазвидобування". Це й стане запорукою зростання обсягів видобутку газу і, як наслідок, досягнення енергетичної незалежності країни в цілому.

"Ми починаємо відновлення видобутку власного газу. Ринкова ціна на газ до 2020 року дасть змогу за плановими показниками на 8 млрд кубометрів збільшити видобуток. У цей період часу ми можемо стати повністю незалежними", - сказав прем'єр-міністр.

Раніше Гройсман зазначив, що попередній уряд - уряд Арсенія Яценюка - вжив низку заходів для скорочення споживання газу і перевів українських споживачів "з російської газової труби на європейську". Завдання нового уряду - зробити Україну незалежною країною.

У 2015 році, за даними Держстату, обсяг видобутку газу в Україні становив 19,2 млрд кубометрів.

Нагадаємо, уряд Гройсмана на виконаня вимог МВФ з 1 травня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів (з урахуванням ПДВ, витрат на транспортування та інших витрат), тим самим відмінивши так звану "соціальну норму" в обсязі 1 200 кубічних метрів на опалювальний сезон за ціною 3 600 гривень за тисячу кубічних метрів, яка діяла в опалювальний сезон 2015/2016 років.

Згідно заяви опозиційної партії "Батьківщина", рішення уряду призведе до "підвищення вдвічі" вартості централізованого опалювання й гарячої води у багатоповерхових будинках. "Це виглядає особливо цинічним на тлі того, що днями ціна на газ для промисловості була знижена на 12%. Тобто тепер олігархи платитимуть за газ менше, ніж пересічні українці", - заявили у "Батьківщині".

Як запевняє віце-прем'єр Павло Розенко, підвищення ціни на газ "не відчують" малозабезпечені українці, а це близько шести мільйонів сімей.

Однак, ще 1 квітня Розенко говорив, що уряд наразі не планує збільшувати вартість спожитого природного газу для фізичних осіб. "Кон'юнктура світових цін на газ змінилася, вони впали, і зараз уряд проводить переговори з МВФ про перегляд цього положення меморандуму...", - стверджував тоді Розенко.

Окрім того, уряд Гройсмана допускає щоквартальний перегляд регульованих роздрібних цін на природний газ для населення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 744 | Додав: adminA | Теги: 50%, видобуток, Гройсман, здорожчання газу, стати незалежними | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]