Сб, 2024-04-20, 15:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:52
Микольська - ЗВТ з Канадою може привнести в економіку України 200-300 мільйонів доларів
Інші останні Економічні новини

Угода про зону вільної торгівлі з Канадою в середньостроковій перспективі принесе в економіку України 200-300 млн доларів.

Про це у понеділок 6 лютого повідомила торговий представник України Наталія Микольська, передає "РБК-Україна".

"Це перша подібна угода, яку ми підписали з державою Північноамериканського континенту. Більш того, Канада - це країна зі значним доходом на душу населення, а її імпорт становить 2% від загальносвітового обсягу імпорту", - сказала вона.

Окрім того, Микольська зазначила, що набуття чинності угоди про ЗВТ з Канадою означає скасування 98% існуючих мит.

"Ми хочемо протягом 5 років вийти на цифри вдесятеро більше, ніж зараз. А зараз у нас 26 млн доларів. Але ми можемо вийти і на великі цифри, якщо скористаємося усіма умовами, які дає угода", - сказала вона.

Нагадаємо, 17 листопада 2016 року президент України Петро Порошенко вніс на розгляд і затвердження Верховною Радою України проект закону "Про ратифікацію Угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Канадою", визначивши статус документа як невідкладний.

Угода передбачає асиметричну лібералізацію ринків товарів для захисту національних товаровиробників у чутливих галузях. Зокрема, після набуття угодою чинності канадська сторона відкриє до 98% ринку, тоді як Україна скасує тарифи для майже 80% канадського експорту товарів з подальшим скасуванням інших тарифів упродовж наступних 3, 5 і 7 років. Також для певних канадських товарів було встановлено квоти, а деякі товари було вилучено з дії угоди.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 769 | Додав: adminA | Теги: Економіка України, Канада, Микольська, ЗВТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]