Вт, 2024-03-19, 07:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:17
Міліції піднімуть зарплату і розбавлять жінками. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

Перший заступник міністра МВС Ека Згуладзе розповіла, що первинна реформа МВС полягатиме у формуванні блоку громадської безпеки. Про це вона повідомила журналістам у четвер, 25 грудня, передає Громадське.ТБ.

"Ми будемо змінювати принцип добору кадрів і методику навчання. Важливий момент – хто буде вчити нових поліцейських", - підкреслила вона.

За її словами, нові кадри будуть набиратися на відкритому конкурсі вже з січня.

"Починаємо з Києва. І це не пілот, реформа вже почалася", - наголосила Згуладзе.

"Для нас найголовніше – побудувати цивілізовані відносини між поліцейським і громадянином. І давайте не будемо багато говорити про Грузію, я працюю в уряді України. Тому буду говорити про Україну", - підкреслила Згуладзе. "У середині січня ми представимо детальний план реформування ДАІ. Але сьогодні можу вже сказати, ми зливаємо в одну службу ДАІ та патрульну службу", - анонсувала вона. Вона зазначила, що початковою метою є боротьба із системною корупцією.

"Всі пострадянські країни корумповані, Україна не унікальна. Звичайно, буде опір реформам. Але я про це не думаю. Я впевнена, що ми можемо провести реформи", - сказала вона.

Вона анонсувала зміну стандартів статистики в міністерстві. Важливою стане якість, а не кількість.

Реформи передбачають зростання зарплат

"Заробітні плати ми будемо підвищувати, і значно підвищувати. Ми вже можемо гарантувати підвищення заробітної плати", - наголосила вона, зазначивши, що це буде стосуватися працівників тих підрозділів, які будуть реформовані.

Крім того, Згуладзе додала, що органи внутрішніх справ України в процесі реформування не зможуть обійтися і без донорської підтримки.

Що стосується боротьби з корупцією, то, за її словами, у цьому необхідно рухатися по двох напрямках - каральні заходи, а також мінімізація позовів, тобто побудувати систему так, щоб вона була захищена.

Крім того, відповідаючи на питання, чи буде в українській новоствореній поліції працювати більше жінок, Згуладзе сказала:

"Я як жінка, як один з керівників скажу, що я сподіваюся на це, тому що в багатьох країнах жінки-поліцейські показали себе дуже добре. І я думаю, що Україна не буде винятком. І якщо я можу закликати, щоб жінки більш активно брали участь у конкурсах, то я скористаюся цією нагодою".

Зазначимо, концепція першочергових заходів реформування системи Міністерства внутрішніх справ України буде здійснена у два етапи протягом 2014-2016 років. Це закріплено в розпорядженні Кабміну №1118-р від 22 жовтня 2014 року. Цим документом уряд схвалив стратегію розвитку органів внутрішніх справ України і концепцію першочергових заходів реформування системи Міністерства внутрішніх справ.

Нагадаємо, Кабмін затвердив концепцію реформування міліції. 11 листопада міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков оприлюднив документи з реформи МВС. За даними радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка, реформа забере три роки і буде проведена до 2017 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: розбавлять жінками. ВІДЕО, зарплату, міліції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]