Пт, 2024-03-29, 01:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:25
Мільйон патронів для бойової зброї бійцю антимайданівського «Оплота» не вдалось забрати у СБУ
Інші останні Кримінальні новини

Апеляційний суд Києва 5 травня відмовив директору ТОВ «Сафарі-Україна» у поверненні 1 млн патронів для бойової зброї, вилучених СБУ. Про це повідомляється у матеріалах справи.

Патрони 9×19 мм Lunger 115 GRFMJ 100 RD та документацію, яка мали свідчити про контрабандне ввезення патронів в Україну, було вилучено зі складу фірми на початку квітня.

В апеляційній скарзі представник «Сафарі» стверджував, що патрони пройшли митне оформлення, і оскаржував постанову слідчого судді на проведення обшуку на складі. Однак апеляційний суд відмовив, оскільки ухвала на проведення обшуку в нежитловому приміщенні оскарженню не підлягає.

Директором ТОВ «Сафарі-Україна» є Олександр Лунга. Він відомий як представник харківського клубу «Оплот» Євгена Жиліна, бійці якого брали участь у побитті протестувальників Майдану у Києві та Харкові, а зараз помічені на Донбасі. У профайлі Лунги повідомляється, що він є чемпіоном України по бойовому самбо і фрі-файту 2010-2011 рр, володар кубка світу по бойовому самбо 2010, віце-чемпіон світу ММА.

Засновниками «Сафарі-Україна» є кіпрський офшор «Сафарі-армс холдингз лтд» та харків’яни Максим Сліпченко, Олександр Аптілон і Валерій Дема. Вони також заснували ТОВ «Європейський фонд розвитку», яке отримало понад 11 га у Валківському та Нововодолазьокму районах Харківщини для мисливського господарства. Ці землі було забрано у Українського товариства мисливців та рибалок.


 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 866 | Додав: adminA | Теги: бойової зброї, СБУ, мільйон патронів, «Оплота» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]