Пт, 2024-03-29, 11:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:18
Міністр інфраструктури - Україна не може приєднатися до договору про "відкрите небо" через розбіжності по Гібралтару між Іспанією і Англією
Інші останні Економічні новини

Україна не може приєднатися до договору про "відкрите небо" через розбіжності по Гібралтару між Іспанією і Англією.

Як повідомляє УНІАН, про це на брифінгу в Одесі заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

"Якби я міг, я б вже завтра підписав договір про" відкрите небо ". Але, на жаль, Україна зараз є заручником певної ситуації, яка виникла між Великобританією та Іспанією щодо Гібралтару. Поки цю ситуацію не вирішать на рівні цих двох країн, ми не зможемо підписати договір ", - сказав міністр.

Він акцентував, що виніс дану тему на найвищий рівень - на рівень президента України, який буде "обговорювати це питання на своєму рівні".

"Моя позиція така: нам потрібно пробувати підписати, чекати можливості підписати договір про" відкрите небо "і паралельно вести дискусію з нашими європейськими партнерами про можливість лібералізації наших двосторонніх відносин", - заявив Пивоварський.

Він зазначив, що існують встановлені правила, і тому Україна не може самостійно приймати будь-які рішення в даному напрямку, "якщо щось почнемо самі вигадувати", то можуть початися звинувачення на нашу адресу ".

Нагадаємо, Угода про єдиний авіаційний простір мала бути підписана ще в червні 2014 року, але через невирішеність суто внутрішньої проблеми ЄС - питання терміну "територія" в контексті Гібралтару, документ станом на сьогоднішній день не підписаний. Угода була парафована ще в 2013 році.

Цей документ буде гарантувати доступ на український ринок європейських лоукост-компаній, а також право українських і європейських компаній здійснювати рейси між Україною та країнами ЄС без міждержавного узгодження маршрутів.

Порти планується виключити зі списків стратегічних об'єктів - Пивоварський

Про те, що порти планується виключити зі списку стратегічних об'єктів, сьогодні, 20 лютого, заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

"Ідея така, щоб винести порти зі списків стратегічних об'єктів, щоб вони були об'єктами приватно-державного партнерства або якісь інші форми партнерства.

Що саме в портах буде підлягати приватизації, а що - ні, на цю тему буде проходити дискусія з експертами. У процесі дискусії ми приймемо рішення, що можна приватизувати, а що ні ", - сказав міністр.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: Гібралтару, Міністр інфраструктури, Іспанією і Англією, україна, договору, відкрите небо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]