Пт, 2024-03-29, 04:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
Міністр - Польща прийняла мільйон українців через війну на Донбасі
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак заявив, що "за деякими оцінками, Польща прийняла навіть мільйон" українців.

Про це повідомляє "Польське радіо".

"Я також нагадаю, тому що ми про це забуваємо і намагаюся завжди нагадувати про це моїм колегам, міністрам внутрішніх справ країн ЄС на зустрічах в Брюсселі, що Польща прийняла, за деякими оцінками, навіть мільйон наших сусідів з України, яких, безсумнівно, торкнулася війна через напад Росії на Україну", - підкреслив глава польського МВС у ефірі "Польського радіо".

Коментуючи проблему біженців з країн Близького Сходу і Африки, міністр зазначив, що "необхідно пам'ятати про те, що люди з Близького Сходу не хочуть приїжджати до Польщі, надаючи перевагу Німеччині".

На його думку це пов'язано з тим, що "ці люди частково є біженцями, але частково це люди, які їдуть в Європу, щоб покращити свої побутові умови".

Маріуш Блащак зазначив, що Польща буде перевіряти кожного біженця, якого вона прийме на своїй територію.

"Я вже багато разів говорив прем'єр-міністру Польщі Беаті Шидло, що ми не наражатимемо Польщу на небезпеку, пов'язану з тим, що хтось, використовуючи ситуацію, зможе загрожувати Польщі та полякам", - підкреслив міністр.

У січні польський прем'єр-міністр Беата Шидло зауважила, що "Польща прийняла близько мільйона біженців з України, людей, яким ніхто не хотів допомогти".

Посол України у Польщі Андрій Дещиця відповів Шидло, що у Польщі немає біженців з України, а є українські трудові мігранти, які офіційно перебувають там.

Згодом міністр економічного розвитку Матеуш Моравецький повідомив, що Польща прийняла близько 350 тис. біженців з України.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 843 | Додав: adminA | Теги: Донбас, мільйон українців, міністр, війна, Польща | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]