Чт, 2024-03-28, 13:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:17
Мінсоцполітики запроваджує "революційну" систему субсидій
Інші останні Економічні новини

Нова система субсидій дозволить українцям оформляти субсидії без контакту з чиновниками, продовжувати їх автоматично та оформляти навіть тим, хто знімає житло. Про це сьогодні, 20 березня, на годині запитань до уряду в Верховній Раді розповів глава Мінсоцполітики Павло Розенко.

Мобілізовані військові звільняються від подання податкових декларацій - ДФС

За його словами, зараз із 3 мільйонів людей, які можуть претендувати на отримання субсидій, їх отримує тільки близько 1 мільйона.

"Зараз запроваджено спрощений вигляд декларації та заяви. Лише два документи. Постановою уряду чітко заборонено вимагати у людей будь-які додаткові довідки", - заявив міністр.

Крім того, оформлення субсидій буде відбуватися на 12 місяців, а не на 6, як це відбувається тепер.

"Людям не треба буде що 6 місяців подавати заявки. Все буде робитися в автоматичному режимі. Перерахунок субсидій на наступний період відбуватиметься автоматично", - заявив Розенко.

"Ті, хто отримує субсидію зараз, не муситимуть іти в травні і переоформлювати субсидії. Це відбуватиметься автоматично і на 12 місяців", - додав він.

Крім того, вилучені штучні обмеження, які застосовувались для відмови у наданні субсидій, чи то навчання дітей, чи проведення операцій більш як на 10 тисяч гривень, чи утримання майнового паю в селі.

"Те ж саме стосується і непрацюючих людей. Зараз вони для отримання субсидій мали стояти на обліку у центрі зайнятості. Але ми знаємо, що реально у центрах зайнятості зареєстровані тільки близько 20-25% непрацюючих", - пояснив Розенко.

З травня для оформлення субсидії рахуватимуть реальні доходи людей, а не нараховані гроші.

"Ми передбачили революційну можливість оформити субсидії для людей, які орендують житло. На сьогоднішній день така можливість формально була, але для цього необхідно було зареєструвати орендаря в орендованому житлі. Ясна річ, орендодавець не дуже хотів би реєструвати у своєму житлі сторонню особу", - розповів міністр.

"Зараз ми зафіксували, що субсидія буде розраховуватись на базі зафіксованого юридично договору, де буде встановлено, які люди орендують житло", - додав Розенко.

Нагадаємо, 17 березня, Кабінет міністрів затвердив порядок надання населенню субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Сьогодні Кабмін оприлюднив рішення про вдосконалення порядку надання житлових субсидій, що дає змогу істотно розширити кількість сімей, які мають право на державну підтримку. Відповідну постанову №106 опубліковано на веб-порталі уряду.

Постанова набирає чинності з 1 травня 2015 року. У свою чергу, Мінрегіону, Міненерговугілля, Мінінфраструктури доручено з 15 квітня до 1 листопада 2015 року забезпечити виготовлення бланків заяв на субсидії та декларацій і забезпечити ними споживачів.

"Громадянам, які одержали субсидію на період опалювального сезону 2014/2015 року, субсидія буде розрахована на наступний період на підставі раніше поданих документів", - сказано в документі.

Також постанова передбачає збільшення кількості працівників органів соцзахисту, які відповідають за процес розрахунку та нарахування субсидій громадянам.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: Мінсоцполітики запроваджує революці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]