Пт, 2024-03-29, 03:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:51
"Місце України – в Європі!. Майбутнє України – з Європою!" - Юнкер
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Сенат Нидерландов во вторник 30 мая одобрил ратификацию соглашения об ассоциации и зоне свободной торговли Украины и Евросоюза. Об этом говорится в заявлении председателя Европейской комиссии Жана-Клода Юнкера, опубликованном на сайте ведомства. Поддержали документ две трети сенаторов - 50 из 75.

В поддержку соглашения выступили Народная партия за свободу и демократию, Партия труда, "Зеленые левые", "Демократы-66", "Христианский союз", Государственная реформатская партия, "Независимая фракция сената", а также девять из 12 членов фракции "Христианско-демократического призыва" (ХДП). Как сообщает ТАСС, против проголосовали Партия свободы, Социалистическая партия, Партия защиты животных, "50 плюс" и три сенатора ХДП. На заседании сената присутствовали премьер-министр страны Марк Рютте и глава МИДа Берт Кундерс, поддерживающие ассоциацию Украины и ЕС.

Правительство Нидерландов приняло законопроект 16 декабря прошлого года. В феврале 2017-го ратификацию соглашения одобрила нижняя палата парламента.

Тепло привітали ратифікацію голова Комітету європейського парламенту з закордонних справ Девід Макалістер, голова комітету європейського парламенту з асоціації Україна-ЄС Даріуш Розаті та ряд інших депутатів Європарламенту: «Процес ратифікації став марафоном з багатьма неочікуваними і несправедливими перепонами, що не було гідне тих мужніх українців, які боролись за цю угоду на Майдані протягом зими 2013-2014 років – більше сотні з них це навіть коштувало життя».

«Європейський Союз повністю відданий нашому партнерству з народом України, яке перетворилось на одне з найбільш тісних та цінних. Угода про асоціацію вже сприяла зростанню торгівлі і допомогла консолідувати підтримку ряду реформ в Україні, створюючи нові можливості як для ЄС, так і для громадян України», - йдеться в заяві Юнкера.

Юнкер висловив сподівання на швидке остаточне завершення процесу - щонайпізніше до саміту ЄС-Україна в липні (13 липня в Києві - ГА)

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: «місце України, з Європою!», майбутнє України, Європа, юнкер | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]