Чт, 2024-04-25, 18:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:33
Місію Кокса і Кваснєвського буде продовжено до закінчення виборів в Україні - ЗМІ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Звіт за результатами спостережної місії екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського та екс-президента Європейського парламенту Пета Кокса є проміжним - місію буде продовжено аж до закінчення парламентських виборів в Україні, повідомило джерело в Європейському парламенті, передає "Інтерфакс-Україна".

"Під час конференції президентів (відбувається за участю президентів Європарламенту та лідерів політичних груп - ред.) Кокс та Кваснєвський розкажуть про хід роботи місії та результати станом на сьогодні. Якогось документа у письмовому вигляді не буде", - сказало джерело у вівторок у Брюсселі.

Джерело стверджує, що конференція президентів схвалить роботу місії і дасть згоду на її продовження. Остаточну доповідь за результатами роботи місії, як очікується, буде представлено в Європейському парламенті після завершення виборів в Україні.

6 червня Європарламент делегував з наглядовою місією на розгляд касації у справі Тимошенко колишнього президента Польщі Олександра Кваснєвського і екс-президента Європарламенту Патріка Кокса. Вони почали роботу 11 червня. Відповідні домовленості були досягнуті між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим та президентом Європарламенту Мартіном Шульцом.

Пізніше їхній мандат було розширено: крім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами Луценка та колишнього т.в.о. голови Міноборони Валерія Іващенка, а також за підготовкою до майбутніх парламентських виборів в Україні.

Передбачалося, що звіт буде заслухано у вівторок, 2 жовтня, в Європейському парламенті.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 949 | Додав: adminA | Теги: місію Кокса і Кваснєвського, виборів в Україні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]