Пт, 2024-04-19, 22:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:25
Митний кодекс Верховна Рада ухвалила. З-за кордону можна ввозити товарів на 1000 євро
Інші останні Офіційні новини

Верховна Рада підтримала доопрацьовану редакцію Митного кодексу. "За" проголосувало 264 депутати, зокрема 185 "регіоналів", 5 "нунсівців", 25 комуністів, 10 позафракційних, 20 депутатів від Народної партії, а також 19 представників фракції "Реформи заради майбутнього", передає "Українська правда".

Водночас парламент затвердив внесення змін до низки документів у зв'язку з прийняттям нової редакції Митного кодексу.

Наразі закон про Митний кодекс готується до підпису президента.

Також Верховна Рада України підтримала норму Митного кодексу, що передбачає набуття ним чинності з першого числа другого місяця після його публікації, тобто з 1 травня. Про це повідомила прес-служба голови парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталія Хомутинніка.

"Враховуючи те, що новий Митний кодекс є максимально наближеним до європейських і світових стандартів, його швидке запровадження відповідає інтересам і бізнесу, і держави загалом", - сказав Хомутиннік.

Він також зазначив, що в доопрацьованому проекті враховано всі пропозиції президента України, деякі враховано редакційно.

"Зокрема, ухвалено норму ввезення товарів на територію України без оподаткування на суму 1000 євро для пунктів авіасполучення і 500 євро - для сухопутних і морських пунктів пропуску. З кодексу вилучено положення, що дають митним органам право самостійно виконувати рішення судів про конфіскацію товарів, попередньо вилучених цими органами", - зазначив Хомутиннік.

Як відомо, нова редакція Митного кодексу була ухвалена Верховною Радою 3 листопада 2011 року. Тоді президент Віктор Янукович наклав вето на закон. 9 лютого 2012-го Верховна Рада відправила Митний кодекс на доопрацювання.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1190 | Додав: adminA | Теги: рада, 1000 євро, товарів, митний кодекс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]