Ср, 2024-04-24, 06:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:51
"Миттєво" звільнили в рамках виконання закону про люстрацію прокурора Одещини Стоянова
Інші останні Кримінальні новини

В.о. генерального прокурора України Юрій Севрук звільнив Миколу Стоянова з посади прокурора Одеської області та з органів прокуратури в рамках виконання закону "Про очищення влади" (про люстрацію).

Про це в п'ятницю, 15 квітня, повідомив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко на брифінгу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні до нас із листом звернувся президент України Петро Порошенко, він вніс пропозицію невідкладно розглянути питання можливості подальшого перебування Стоянова на посади і відповідності обставин закону про очищення влади. З огляду на пропозиції президента і завершення перевірки, Юрій Севрук ухвалив рішення про звільнення Стоянова з посади прокурора Одеської області та з органів прокуратури", - повідомив він.

Зауважимо, що близько години тому прес-секретар голови держави Святослав Цеголко опублікував у своїй соцмережі листа від президента Петра Порошенка до в.о. генерального прокурора Юрія Севрука із вимогою невідкладно звільнити прокурора Одеської області Миколу Стоянова в порядку люстрації.

Перед тим, тиждень тому, 7 квітня, в Генеральній прокуратурі заявили, що звільнять прокурора Одеської області Миколу Стоянова, який, на думку Міністерства юстиції, підпадає під люстрацію, якщо на те не буде заборони суду.

Нагадаємо, із вечора 30 березня в середмісті Одеси, під будівлею прокуратури області, відбувається акція протесту проти призначення Стоянова прокурором Одеської області. Зранку 4 квітня входи до будівлі заблокували активісти.

"Тут усі чудово знають, що призначили людину, в якої - величезна кількість нерухомості, він обкладав бізнес даниною, є здирником, партнером відомого мафіозі й сепаратиста Ігоря Маркова (лідер забороненої російської шовіністичної партії "Родіна", більш відомий як кримінальний авторитет на прізвисько "Марадонна" - ред.)", - прокоментував ситуацію Міхеїл Саакашвілі.

2010 році Стоянов закрив кримінальну справу проти Маркова, який зараз перебуває у міжнародному розшуку. У лютому Італія відмовилася екстрадувати його до України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 747 | Додав: adminA | Теги: закон, люстрація, звільнення, прокурор Одещини Стоянов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]