Пт, 2024-03-29, 15:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:57
Між Пекіном і Токіо назріває конфлікт через спірні острови
Інші останні Новини світу

Китай підтверджує свій суверенітет над островами Дяоюйдао (японська назва Сенкаку – ред.) і вважає неприйнятними плани токійської префектури купити частину цієї території, заявив офіційний представник МЗС Китаю Лю Веймінь у середу.

"Острова Дяоюйдао і прилеглі до них території є споконвічною китайською територією, Китай володіє над ними незаперечним суверенітетом", цитує дипломата "Інтерфакс-Україна".

Він підкреслив: "Будь-які дії японської сторони щодо островів Дяоюйдао і прилеглих до них територій, вжиті в односторонньому порядку, є незаконними і недійсними, вони не можуть змінити того факту, що ці острови і території належать Китаю".

Заява представника МЗС Китаю викликана тим, що губернатор Токіо Сінтаро Ісіхара, перебуваючи у Вашингтоні, повідомив, що префектура Токіо має намір викупити частину островів "у приватних власників".

Він зазначив, що "Токіо захистить Сенкаку, навіть якщо це не подобається якійсь країні, японці будуть захищати свою землю".

Острови Дяоюйдао в Східно-Китайському морі є предметом тривалої територіальної суперечки між Китаєм і Японією. Обидві країни намагаються довести свій суверенітет над ними, оскільки, за оцінками фахівців, цей район багатий на поклади нафти і газу.

Раніше керівництво КНР надіслало Японії офіційний протест у зв'язку з візитом групи японських політиків на острови Сенкаку.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 997 | Додав: adminA | Теги: Пекіном, Конфлікт, Токіо, спірні острови | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]