Пт, 2024-03-29, 09:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:31
Між Україною, Туреччиною, ЄС, Канадою та США для протидії Росії Порошенко пропонує створити механізм координації
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко пропонує створити ефективний механізм координації між Україною, Туреччиною, ЄС, Канадою та США задля протидії агресивній політиці Росії у світі. Про це він заявив в інтерв`ю турецькому телеканалу TRT World, передає УНІАН.

За його словами, ще у 2012-2013 роках ніхто не вважав за можливе, що Росія може організувати відкриту агресію проти України, оскільки була побудована дуже ефективна система після Другої світової війни.

"Ми маємо НАТО, ми маємо Раду Безпеку ООН, ми маємо Будапештський меморандум, який має зупинити (агресію Росії – ред.), але зараз вже ні", - заявив Порошенко.

"Я думаю, тепер усі розуміють, що ця загроза – світова. Російська присутність у Криму, на сході України, в Сирії, Придністров’ї, Осетії, Абхазії створює осередки нестабільності", - заявив президент.

"На мою думку, якщо Росія створює дві військові бази в східному Середземномор’ї в середині Сирії, в Латакії, та встановлює там найсучасніші бомби, - це не для стабілізації ситуації, це для створення ще одного центру нестабільності", - додав він.

За його словами, зараз Росія шантажує Європу кризою біженців: "Росія веде себе абсолютно безвідповідально в Сирії, бомбардуючи мирні міста, а не об’єкти, де перебувають терористи, тим самим створюючи хвилі біженців", - заявив президент.

"У цій ситуації ми маємо знайти ефективний механізм координації між Туреччиною, Україною, ЄС, нашими трансатлантичними партнерами, Канадою, США і сказати – ми не приймаємо таку поведінку з російського боку, ми не дозволимо будь-кому шантажувати весь цивілізований світ", - зауважив Порошенко.

Зазначимо, у спільній декларації України та Туреччини за результатами п'ятого засідання Стратегічної ради під головуванням президентів двох країн була закріплена домовленість, що Україна і Турецька Республіка має намір посилити співпрацю в сфері безпеки, в тому числі в Чорноморському регіоні, а також розвивати кооперацію в сфері оборонно-промислових комплексів двох країн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 803 | Додав: adminA | Теги: україна, США, механізм координації, Порошенко, Канада, протидія Росії, ЄС, Туреччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]