Чт, 2024-03-28, 18:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:58
Між урядовими військами і бойовиками "Аль-Каїди" у Ємені точаться запеклі бої : 44 людини загинули
Інші останні Новини світу

Єменські урядові війська проводять операцію проти терористів "Аль-Каїди", які контролюють місто Джар у південній частині країни. За останніми даними, під час боїв загинули щонайменше 44 людини.

Запеклий бій розгорнувся вночі проти 15 травня в Аль-Джабаліні, в околицях Джари. Під час перестрілки загинули не менш як вісім бойовиків "Аль-Каїди" і один солдат урядових військ. Крім цього, єменські військові взяли в полон двох сомалійських терористів, які воювали на боці бойовиків, передає NEWSru.co.il.

ВПС Ємену завдали удару по одному з районів Джари, в результаті чого загинули не менше шести осіб. В ході іншого авіанальоту ВПС атакували два автомобілі бойовиків - загинули ще принаймні семеро людей.

В околицях Лаудара стався другий бій, під час якого були вбиті вісім бойовиків і два бійці кланового ополчення, що билися на боці урядових військ. В ході бою військові і ополченці відновили контроль над районом Джабль Юсуф, передає агентство Reuters.

Дані про втрати сторін уточнюються.

Раніше бойовикам вдалося захопити великі території на півдні Ємену, скориставшись політичною нестабільністю в країні. Масові акції протесту почалися в Ємені в січні 2011 року, в результаті чого в листопаді президент Алі-Абдулла Салех, який очолював країну від 1978 року, подав у відставку.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1163 | Додав: adminA | Теги: 44 людини загинули, Ємені, бойовиками Аль-Каїди, бої | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]