Пт, 2024-04-19, 02:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:32
Моріс Андре один з найвідоміших в світі трубачів-віртуозів помер у Франції
Інші останні Новини Європейського Союзу

У місті Байонна на південному заході Франції помер один з найвідоміших в світі сурмачів-віртуозів Моріс Андре, повідомляє УНIАН з посиланням на Agence France-Presse з посиланням на родичів музиканта.

Андре помер в лікарні увечері в суботу, 25 лютого. Сім'я оголосила про це в неділю, 26 лютого. Причину смерті родичі не назвали. Музикантові було 78 років.

Він вважається одним з найбільших музикантів XX століття, що багато зробив для відродження інтересу до труби як до серйозного інструменту класичної музики.

За своє життя Андре прийняв участь в записі 250 музичних дисків, концертував з провідними диригентами, включаючи Герберта фон Караяна, Карла Ріхтера і Рікардо Муті.

Разом з концертною діяльністю Андре також знаменитий як педагог. У 2003 році Міжнародна гільдія трубачів визнала його сурмачем сторіччя. У 2004 він дав свій останній концерт.

Нагадаємо, 4 липня 2009 року помер видатний музикант сучасності, скрипаль і диригент Богодар Которович. Которович був одним із засновників сучасної української скрипкової школи, єдиним в світі скрипалем, удостоєним честі дати два концерти на легендарній скрипці Нікколо Паганіні за межами Італії. Очолював жюрі Міжнародного конкурсу скрипалів ім. М. Лисенко, був артистичним директором Britten Kyiv Festival (Великобританія - Україна), членом жюрі численних художніх фестивалів і конкурсів.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1091 | Додав: nowyny | Теги: Франція, трубач віртуоз, Моріс Андре | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]