Сб, 2024-04-27, 05:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:10
Москаль закликає уряд вирішити, що робити з фурами
Інші останні Політичні новини

Голова Закарпатської адміністрації Геннадій Москаль просить уряд на позачерговому засіданні, щоб визначитися, що робити з транзитними російськими фурами, які продовжують рух територією України.

Про це йдеться на сайті голови Закарпатської обласної держадміністрації Геннадія Москаля.

"Щодо російських фур, які транзитом в'їжджають на територію України з Євросоюзом (так само, як і тих, що їдуть через Україну до Євросоюзу), уряд повинен зібратися на екстрене засідання і прийняти принципове рішення, на яке ми чекаємо. Поки ніяких рішень не прийнято", - написав Москаль.

Як зазначив голова ОДА, на контрольно-пропускних пунктах, розташованих на кордонах з країнами ЄС в межах Закарпаття немає ексцесів.

"Через КПП" Дяково "станом на сьогоднішній ранок оформлена одна фура з російськими номерами, яка виїхала до Румунії, а через КПП" Ужгород "дві російські фури виїхали до Словаччини. Всі машини стояли на оформленні ще до початку акції. Більше російських фур на КПП області на даний момент немає ", - написав Москаль.

За повідомленням голови Закарпатської ОДА, ситуація в Нижніх Воротах (в'їзд на Закарпатті з боку Львівщини на Верецькому перевалі) залишається нормальною. Починаючи з суботи ранку і протягом ночі на неділю жодної спроби проїзду фур з російськими номерами через Нижні Ворота не було, пункт пропуску працює в звичайному режимі.

Нагадаємо, що з 4 січня 2016 року Російська Федерація заборонила транзит українських вантажів через свою територію.

11 лютого українські націоналісти і військові добровольці Закарпаття оголосили про створенні блок-постів при в'їздах в Закарпатську область для протидії і недопущення в Україну торгового транспорту з російськими номерами реєстрації.

На наступний день до протидії та недопущення в Україні торгового транспорту з російськими номерами реєстрації приєднались Львівська та Волинська області.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 693 | Додав: adminA | Теги: фури, уряд, москаль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]