Ср, 2024-04-24, 21:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:23
МОЗ розповіло, як не захворіти на грип. У регіонах - карантин
Інші останні Медичні новини

Міністерство охорони здоров'я закликало громадян відповідально ставитися до себе та оточення у період епідемії грипу та в деталях розповіло, як розпізнати хворобу. Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

"МОЗ України закликає кожного громадянина поставитися відповідально до власного здоров`я і дотримуватися правил поведінки в період підвищення рівня захворюваності на грип", - йдеться у повідомленні.

Щоб запобігти захворюванню, фахівці радять передусім зробити щеплення від грипу та наголошують, що вакцинуватися можна протягом усього епідемічного сезону, але тільки після обстеження лікарем у відповідній медичній установі.

Серед груп ризику лікарі визначили дітей віком до 5 років та людей похилого віку, вагітних жінок та людей з надлишковою вагою, хворих на цукровий діабет, хронічні серцево-судинні та легеневі захворювання, а також людей, які працюють у багатолюдних місцях чи з великою кількістю людей - медичних працівників, учителів та вихователів, водіїв громадського транспорту, продавців.

У разі появи ознак грипу потрібно терміново звернутися до лікаря.

Фахівці наголошують, що лікування грипу ефективне протягом перших двох діб з появи ознак захворювання, та закликають не займатися самолікуванням.

Серед ознак грипу: різке підвищення температури понад 38 градусів, головний біль та біль у м'язах, кашель, біль у горлі, нежить, можливі також блювота та пронос.

В Ізмаїлі та Ізюмі через грип оголошено карантин

В Ізмаїлі Одеської області дошкільні установи та школу закрили на карантин через грип та ГРВІ. Про це повідомили у відділі освіти Ізмаїльської міськради.

"З 15 січня закриваються на карантин спеціалізована школа №1 та 7 дошкільних установ, які через захворювання перестали відвідувати понад третини вихованців. Інші навчально-виховні заклади поки що функціонують, проте зростає число дітей, що хворіють на грип та ГРВІ і теж не відвідують дошкільних та шкільних закладів. Тому найближчим часом можуть бути закриті й інші навчально-виховні заклади", - зазначили в міськвідділі освіти.

Карантин у спецшколі №1 та 7 дитсадках запроваджено до 25 січня, але у разі загострення епідемічної ситуації термін дії карантинних заходів міська влада може продовжити, додали у відділі освіти.

Окрім того, карантин оголошено 15 по 22 січня в установах освіти, культури і спорту міста Ізюма Харківської області з тієї ж причини.

Відтак тут припиняється навчання дітей у всіх закладах освіти, культури і спорту, а також запроваджується "масковий режим". Ба більше, рекомендується припинити роботу кафе, барів, ресторанів і піцерій, а у разі появи перших симптомів хвороби (лихоманка, головний біль, сухий кашель) викликати лікаря і "у жодному разі не займатися самолікуванням".

Водночас, за інформацією головлікаря Ізюмської центральної міської лікарні Дмитра Зіновьєва, ситуація із захворюваннями під контролем: "Панікувати і боятися причин немає".

Як повідомлялось раніше, за минулі два тижні на Харківщині від пневмонії, викликаної грипом, померло п'ятеро чоловіків у віці від 41 до 48 років.

За словами заступника директора департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Галини Сіроштан, у всіх померлих було діагностовано грип типу H1N1, або так званий свинячий грип, причому всі вони раніше відмовилися від госпіталізації.

У 2009 році на Харківщині під час епідемії грипу померло 12 осіб.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: Моз, регіони, грип, Карантин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]