Вт, 2024-03-19, 09:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:28
Може бути оголошена амністія українцям з лав "ДНР-ЛНР", які не нападали на бійців АТО
Інші останні Надзвичайні новини

Українцям, які вимушено вступили до лав "ДНР-ЛНР", і які не нападали на військових ВСУ, а виконували, наприклад, патрульні функції, може бути оголошена амністія. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив глава інформцентру РНБО Андрій Лисенко.

"Думаю, повинні бути впроваджені заходи, які допоможуть цих людей прийняти на нашу сторону з відповідною перевіркою, дати їм можливість і гарантії того, що вони не будуть покарані, якщо не брали участі в нападах на наші збройні формування, якщо просто виконували патрульні функції, охороняли склади з боєприпасами. Якщо будуть активно співпрацювати з органами правопорядку і нашими спецслужбами, амністія для них буде. Це треба оголосити. Скоріше всього, це буде зроблено найближчим часом", - заявив Лисенко.

За даними РНБО, багато громадян України, які виявилися на стороні "ДНР-ЛНР" намагаються "покинути свої позиції, складаючи автомати", однак вони не можуть покинути підконтрольну бойовикам територію через відмітки у паспортах.

"Вони намагаються вийти з цих позицій. Вони і виходять, але ситуація в тому, що в паспортах громадян України, які на руках у наших співгромадян, які вступили до лав (бойовиків, - ред.) стоїть позначка, що вони бійці "ЛНР". З цими відмітками їх не впускають і не випускають з території, навіть на територію РФ. Тому вони зараз у глухому куті", - розповів Лисенко.

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада підтримала амністію учасникам конфлікту на Донбасі. За відповідне рішення проголосували 287 голосів. Крім того, Рада встановила особливий статус для деяких районів Донецької та Луганської обл. За проголосували 277 народних депутатів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1032 | Додав: adminA | Теги: бійців АТО, амністія, ДНР-ЛНР, Українцям | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]