Чт, 2024-04-25, 08:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:17
Можливість скасування безвізу з ЄС прокоментувало МЗС України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Держсекретар МЗС України Андрій Заєць заперечує загрозу скасування безвізового режиму з Європейським союзом. Про це він розповів в інтерв'ю виданню Апостроф.

Дипломат закликав українців не піддаватися панічним настроям:

"Моніторинг (європейської сторони, — ред.) здійснюється постійно відповідними робочими групами. І останній звіт, який є в нашому розпорядженні - позитивний. Є певні рекомендації для української сторони, які стосуються не МЗС, а інших органів державної влади. Ми про них знаємо і працюємо над вирішенням. Я хотів би застерегти від панічних настроїв, які час від часу спливають з надр інтернету про те, що „все пропало“ і "ЄС скасує безвізовий режим". Такої загрози ми не бачимо", — підкреслив він.

 Заєць також зазначив, що за 11 місяців МЗС уклав 9 договорів про безвізовий режим поїздок з різними державами.

"Вступили в силу 5 міжнародних договорів. Найближчим часом ми готуємо укладення угоди про безвізові поїздки з Гренадою. У наступному році ми сподіваємося, що нам вдасться досягти домовленостей про безвізовий режим поїздок громадян України в заморські території і департаменти Франції - оскільки зараз безвізовий режим існує тільки для континентальної частини цієї країни. Активно працюємо з Мексикою, яка користується значним попитом з боку громадян України", — додав Заєць.

Держсекретар міністерства також повідомив, що тривають переговори з КНР про введення 10-річних віз.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 750 | Додав: admin | Теги: скасування, україна, ЄС, безвіз, МЗС | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]