Пт, 2024-03-29, 02:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:33
Музей контрабанди відкрився в Одесі: вінілові платівки, кольорові фломастери і героїн у протигазах. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України
У самому центрі Одеси, у підвальчику на Катерининській, 6, відкрився перший в Україні музей контрабанди.

В експозиції півтори сотні предметів, конфіскованих митниками в різні часи – починаючи від заснування Одеси й закінчуючи сьогоденням, передає одеський телеканал "АТВ".

Експонати музею зібрав і вивчив підприємець Олександр Отдєльнов. Увічнити історію одеської контрабанди він задумав ще 20 років тому.

"Ми в експозиції музею не використовуємо заборонені до вільного обігу засоби та речовини. Усе, що є небезпечним для людини, тут не лежить. Окрім цього, за законодавством ми не можемо використовувати ті предмети, які є матеріалами кримінальних справ і лежали в архівах, але ми можемо використовувати повністю ідентичні", - розповів Отдєльнов.

У музеї можна побачити блюда і тарілки з героїну, кокаїнові сховки в палубних дошках, двері автомобіля, в які замурували півтисячі сигаретних пачок, наркотики у буханках хліба і протигазах.

"Ось так українська компанія, що спеціалізується на хімічній обробці сільгоспугідь, намагалася вивезти в Польщу велику партію героїну. Митників збентежило, що протигазів було в 20 разів більше, ніж співробітників, що виїжджають для виконання робіт. На італійське судно, що зайшло для заправки палива в Новоросійськ, піднялися прикордонники із собаками. Ось один пакет кокаїну - 1 грам, у палубі судна було заховано 987 кг кокаїну", - розповів Отдєльнов.

Крім того, в музеї є й звичайні побутові речі, які в радянські часи були забороненим вантажем. Приміром, вінілові платівки, кольорові фломастери, косметика, хутра, тканини, парасольки, сонецезахисні окуляри і навіть котушки ниток. На останні контрабандисти ухитрялися намотувати стрічки із забороненими відеофільмами.

Засновник музею упевнений, що експозиція поповнюватиметься постійно.

Раніше повідомлялося, що 49-річний комірник із Вінниці В'ячеслав Воєводін створив на території підприємства, яке збирає та сортує сміття, музей. Понад 2000 експонатів збирав протягом п'ятнадцяти років.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 952 | Додав: adminA | Теги: музей контрабанди, одесі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]