Пт, 2024-03-29, 01:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:11
МВФ підтримав валютні кроки Нацбанку. Економіка продовжує падати
Інші останні Економічні новини

У Міжнародному валютному фонді вважають правильними рішення Нацбанку України припинити щоденні валютні аукціони на міжбанку з відмовою від індикативного курсу гривні. Про це зазначив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні офіційний представник Фонду Джері Райс, передає Укрінформ.

"Щодо сьогоднішньої заяви Центрального банку (України – ред.), рішення НБУ припинити валютні аукціони є доречним", - зауважив він, додавши, що це також повинно допомогти "пролити світло" на обмінний курс.

На думку Райса, така політика Нацбанку України щодо курсу гривні "допоможе стримати інфляцію та підтримати (національну – ред.) валюту".

Він також нагадав, що місія Фонду перебуває в Україні, де "проводить оцінку ситуації стосовно нової програми допомоги, по якій Україна зробила запит". За його словами, робота місії перебуває на завершальній стадії, і результати "будуть відомі вже скоро".

Нагадаємо, раніше керівництво Нацбанку оголосило про зміну підходів до кредитно-грошової політики. Одним із таких заходів передбачає припинення з 5 лютого щоденних валютних аукціонів з відмовою від індикативного курсу гривні, який тепер встановлюватиметься банками на основі об'єктивних параметрів ринкового попиту та пропозиції.

Валютний ринок в Україні відреагував на таке рішення Нацбанку у четвер, 5 лютого, падінням гривні.

Абромавічус: економіка продовжує падати

Економіка України зараз переживає достатньо важкі часи, глибоку рецесію і це є результатом правління попередньої влади. Про це сказав у студії телеканалу новин "24" міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абрамавичус.

"Минулого року економіка впала на 7%. В цьому році ми продовжуємо падати – дуже зменшились резерви НБУ, валюта також падає, але нова влада робитиме все, щоби стабілізувати ситуацію у наступному році", – повідомив Абрамавичус.

Оскільки Україна у військовому стані і так як всі інвестори про це знають – особливих іноземних інвестицій вона не отримає. Саме тому співпраця з МВФ для нас - критично потрібна.

"Програма МВФ не тільки допоможе стабілізувати ситуацію в банківському секторі України та поновити правильний рівень резервів НБУ, а й допоможе повернути втрачену довіру до банківської системи та економіки", - розповів міністр економічного розвитку.

Як він розповів, іноземні інвестори дивляться на Україну з великим інтересом, розуміючи, що наш рівень ВВП – це ненадовго.

"Ми сподіваємось на серйозніші наміри після інвестиційної конференції у підтримку України. Дата – це приблизно 20 квітня", – розповів Абрамавичус.

Окремо зупинився міністр і не темі девальвації гривні. Так, за його словами, НБУ нині робить "все для того, щоби спекулятивні настрої на "чорному" ринку стихли". 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: МВФ, валютні кроки Нацбанку, економіка, падати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]