Пт, 2024-04-19, 07:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:23
МВС - поранених із зони АТО будуть евакуювати вертольотами, аналогів яких немає в світі. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Національна гвардія України презентувала сьогодні один з вертольотів МІ 8-МТВ1, переданих минулою владою в оренду компанії "Українські вертольоти" і повернутих для роботи в зоні проведення антитерористичної операції.

Як повідомили в Управлінні зв'язків з громадськістю МВС України, модернізований вертоліт оснащений сучасним обладнанням для евакуації тяжкопоранених і проведення реанімаційних заходів на борту. Після ремонту та модернізації вертоліт успішно пройшов льотні випробування.

У повідомленні наголошується, що на борту встановлено реанімаційний модуль для пацієнтів, шість носилок для тяжкопоранених. У складі екіпажу - два лікарі. Безпосередньо під час польоту є можливість проводити невідкладні реанімаційні заходи: вентиляцію легень, переливання крові, використовувати дефібрилятор. У складі медичної бригади працює карета швидкої медичної допомоги.

Вертоліт оснащений бортовою інтегрованою системою для виконання нічних польотів, на борту встановлена оптико-електронна система виробництва FLIR, потужний пошуковий прожектор з інфрачервоною камерою, лебідка для підйому одночасно двох поранених. Вертоліт може виконувати евакуацію постраждалих з непідготовлених майданчиків 24 години на добу, сім днів на тиждень.

Крім того, в зоні проведення АТО в розпорядженні Нацгвардії тепер є ще три модернізованих вертольоти для евакуації поранених з можливістю надання першої медичної допомоги та два транспортних вертольоти МІ-8 МТВ1, оснащених для транспортування до 12 поранених на борту кожного.

На сьогоднішній день аналогів таких вертольотів у світі немає, підкреслили в МВС.

Раніше повідомлялося, що компанія "Українські вертольоти" поверне українській армії 16 вертольотів, які перебували в оренді з 2003 року.

28 серпня МВС повернуло до розпорядження Національної гвардії в зоні АТО відремонтовані і оснащені сучасним обладнанням 4 вертольоти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 996 | Додав: adminA | Теги: МВС, немає в світі. ВІДЕО, вертольотами, АТО, поранених | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]