Чт, 2024-03-28, 12:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:24
МЗС - Франція та Німеччина "поділяють стурбованість української сторони" і готові до консультацій з РФ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністри закордонних справ Франції Лоран Фабіус та Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр готові ініціювати консультації з Російською Федерацією з приводу загострення ситуації на Донбасі. Про це міністри повідомили у розмові з українським колегою Павлом Клімкіним, передає прес-служба МЗС України.

"Партнери України підтвердили, що поділяють стурбованість української сторони, і висловили готовність уже найближчим часом ініціювати консультації з Російською Федерацією, щоб запобігти негативному розвитку ситуації", - йдеться в повідомленні.

Клімкін в телефонній розмові з Штайнмайером і Фабіусом привернув їхню увагу до істотного загострення ситуації на Донбасі. Він підкреслив, що останні провокації з боку проросійських бойовиків є цілеспрямованою спробою торпедувати переговорний процес, спрямований на відведення озброєння калібром менше 100 мм і деескалації ситуації навколо Широкиного Донецької області.

За підсумками телефонних розмов з міністрами закордонних справ Німеччини і Франції було домовлено, що за результатами контактів офіційного Берліна і Парижа з Москвою будуть прийняті рішення щодо можливих подальших кроків в "нормандському форматі", в тому числі проведення телефонних конференцій або особистих зустрічей представників України, Німеччини, Франції та Росії.

Нагадаємо, після загострення ситуації на Донбасі президент України Петро Порошенко доручив Климкіну провести термінові консультації в "нормандському форматі" на рівні глав зовнішньополітичних відомств. Увечері Клімкін вже провів бесіду з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: стурбованість української сторони, консультації, РФ, Франція та Німеччина, МЗС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]