Сб, 2024-04-20, 01:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:00
МЗС та СБУ Геращенко закликала відреагувати на інформацію про видачу угорських паспортів в Береговому
Інші останні Кримінальні новини

Геращенко закликала МЗС та СБУ відреагувати на інформацію про видачу угорських паспортів в Береговому

Геращенко наголосила, що українська сторона розцінює заяви деяких угорських посадовців "як приховані територіальні претензії до України".

Перший заступник глави Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила про плани провести в парламенті дебати щодо посилення відповідальності про приховане подвійне громадянство через інформацію про видачу угорських паспортів громадянам України в консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області. Про це вона написала 19 вересня на своїй сторінці Facebook.

"Інформація про видачу угорських паспортів громадянам України в Береговому вимагає жорсткої реакції МЗС України та СБУ. І мені здається, що прийшов час провести в ВР дебати про посилення відповідальності за приховане подвійне громадянство (йдеться передусім про можливе подвійне громадянство чиновників, держслужбовців, депутатів усіх рівнів, це є реальною загрозою національній безпеці держави)", – наголосила Геращенко.

Крім того, за її словами, під час 8-го засідання Парламентського комітету асоціації з депутатами Європарламенту, серед яких були й угорські політики, a також зустрічі з представниками нацменшин у Львові вона зазначила, що українська сторона розцінює певні заяви деяких угорських високопосадовців "як неприпустимі, як приховані територіальні претензії до України".

Нагадаємо, 19 вересня ЗМІ повідомили, що у консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін прокоментував інформацію, яка з'явилась в українських ЗМІ 19 вересня, стосовно видачі угорських паспортів українцям на Закарпатті, заявивши, що в Нью-Йорку на Генеральній Асамблеї ООН зустрінеться з угорським міністром. Крім того, Клімкін заявив про можливість висилки консула Угорщини на Закарпатті.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: геращенко, МЗС, Берегово, СБУ, видача угорських паспортів, Інформація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]