Чт, 2024-04-18, 11:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:40
МЗС відреагувало на обстріл Одеси після угоди про розблокування портів - "плювок путіна"
Інші останні Новини України

МЗС закликає ООН та Туреччину забезпечити дотримання росією своїх зобов‘язань в рамках безпечного функціонування зернового коридору

Міністерство закордонних справ України заявляє, що ракетний обстріл порту Одеси - це плювок президента російської федерації володимира путіна в обличчя президенту Туреччини Реджепу Ердогану і генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу.

Про це речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив у соціальній мережі Facebook.

"Менше 24 годин знадобилося російській федерації, щоб ракетним ударом по території порту міста Одеса поставити під сумнів домовленості та обіцянки, дані нею ООН та Туреччині у підписаному вчора в Стамбулі документі. Російська ракета - це плювок володимира путіна в обличчя Генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррешу та Президентові Туреччини Реджепу Ердогану, які доклали величезних зусиль для досягнення угоди, і яким Україна вдячна", - наголосив дипломат.

Україна наголошує на необхідності неухильного виконання домовленостей щодо відновлення безпечного експорту українських сільськогосподарських товарів Чорним морем з трьох портів: Одеси, Чорноморська та Південного, акцентував Ніколенко.

"Закликаємо ООН та Туреччину забезпечити дотримання росією своїх зобов‘язань в рамках безпечного функціонування зернового коридору. У разі невиконання досягнутих домовленостей, росія нестиме повну відповідність за поглиблення глобальної продовольчої кризи", - резюмував речник.

Як повідомляли ЗМІ, вранці суботи, 23 липня, росіяни атакували Одесу чотирма ракетами. Є влучання в Одеський морський торговельний порт.

22 липня у Стамбулі підписано угоди щодо розблокування трьох українських портів - "Одеса", "Чорноморськ" і "Южний" - для вивезення на експорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції.

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков і міністр оборони росії сергій шойгу підписали окремі однакові угоди з ООН і Туреччиною.

Контроль за портами "Одеса", "Чорноморськ" та "Южний" повністю залишається за українською стороною.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 368 | Додав: adminA | Теги: угода, розблокування портів, МЗС, обстріл Одеси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]