Чт, 2024-03-28, 16:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:24
На 2016 рік проект держбюджету передбачає зростання реального ВВП на 2% за інфляції 12%
Інші останні Економічні новини

Законопроект про державний бюджет України на 2016 рік розрахований на базі макроекономічного прогнозу, погодженого з Міжнародним валютним фондом, який передбачає зростання реального ВВП країни в 2016 році на 2%, збільшення номінального ВВП до 2,262 трлн грн і зростання індексу споживчих цін на 12%. Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

Мінфін запевняє, що продовжує активно працювати над оздоровленням системи державних фінансів, у тому числі за допомогою зниження дефіциту держбюджету з одночасним забезпеченням захисту найбільш вразливих верств населення та достатнім фінансуванням потреб національної безпеки і оборони.

14 вересня Кабінет міністрів затвердив законопроект про держбюджет України на 2016 рік і подав його на розгляд Верховної Ради України, але згодом відкликав документ для подальшого доопрацювання.

Напередодні подання проекту держбюджету міністр фінансів України Наталія Яресько зазначала, що держбюджет на 2016 рік сформований на чинній податковій базі, передбачає дефіцит на рівні 3,7% ВВП, курс гривні на рівні 22,1 грн/дол.

Держбюджет України на 2016 рік розроблено на чинній податковій базі, але може бути відкоригований найближчим часом

Законопроект про державний бюджет України на 2016 рік розроблено на основі чинного податкового і бюджетного законодавства, але найближчим часом дохідна і видаткова частина бюджету можуть зазнати суттєвих змін з урахуванням законодавчих процесів у країні. Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

Мінфін зазначає, що на коригування держбюджету впливатиме ухвалення Верховною Радою нового податкового законодавства, яке набуде чинності з 1 січня 2016 року, ухвалення законопроектів для завершення процесу реструктуризації боргу України й узгодження умов реструктуризації з власниками кожної з 14 серій єврооблігацій, включених в угоду з реструктуризації, а також розгляд Радою нацбезпеки й оборони оборонних потреб країни на 2016 рік.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 837 | Додав: adminA | Теги: інфляція12%, проект держбюджетуВВП на 2%, 2016 рік | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]