Пт, 2024-03-29, 02:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:17
На 28 липня УПЦ КП анонсували свою хресну ходу
Інші останні Релігійні новини

Українська православна церква Київського патріархату 28 липня проведе богослужіння і хресний хід з нагоди річниці Хрещення Київської Русі, повідомив прес-секретар Київської патріархії архієпископ Євстратій (Зоря), пише Інтерфакс-Україна.

"28 липня, о 9.00 ранку у Володимирському соборі розпочнеться Божественна Літургія. Будуть молитви за Україну, за українську церкву, за мир, перемогу. Після завершення божественної літургії, приблизно це 11-11.20, від Володимирського собору висунеться традиційний хресний хід", - повідомив Зоря на прес-конференції в середу, 20 липня, в Києві.

Архієпископ також зазначив, що напередодні, 27 липня, о 17.00 годині у Володимирському соборі розпочнеться всеношна служба.

"7 липня ввечері о 5 годині у Володимирському соборі (в Києві - ред.) почнеться з нагоди свята. Очолить всенічне богослужіння Святійший патріарх Філарет", - розповів він.

Зоря озвучив маршрут руху ходи - її учасники пройдуть по бульвару Шевченка, по Володимирській вулиці, через Софіївську та Михайлівську площі, по вулиці Трьохсвятительській до пам'ятника Святому Рівноапостольному князю Володимиру, де відбудеться молебень. Всі богослужіння і хресний хід очолить патріарх Філарет.

"Ні в часі, ні в просторі наші заходи не збігаються з тими заходами, які організував і проводить Московський патріархат в Україні", - підкреслив Зоря.

Як повідомлялося, Всеукраїнський Хресний хід миру, любові і молитви, організований Українською православною церквою (Московського патріархату) почався 3 липня, а 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Руси-України, учасники двох його колон мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння.

Раніше повідомлялося, що ОУН створює штаб захисту Києва від "ординського нашестя" Московського патріархату.

У суботу, 17 липня, в Києві біля Софії Київської зібралися віряни, які ідентифікували себе з Московським патріархатом. Вони вигукували: "Пусть воскреснет вторая Россия!" і співали "Боже, царя храни!". В руках у них були ікони й портрети Миколи II Кривавого.

Нагадаємо, політична партія "Правий сектор" закликала заборонити ходу МП у межах міської смуги Києва за маршрутом до Києво-Печерської лаври.

"В інакшому випадку ми, як люди, що ставлять Бога і Україну понад усе, не зможемо залишатись осторонь та будемо реагувати", - йдеться у зверненні ПС.

18 липня хресну ходу МП не пустили до Житомира, а 12 липня вздовж маршруту ходи в межах Полтавщині діячів та прихильників РПЦ в Україні їх пікетували проукраїнські сили.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 964 | Додав: adminA | Теги: 28 липня УПЦ КП, Хресна хода | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]