Ср, 2024-04-24, 08:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:40
На батьківщині Януковича його владу назвали бандою і пішли з вилами на штурм. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Близько 200 протестувальників зібралися біля будівлі облуправління Пенсійного фонду в Донецьку, де в неділю знесли намет "чорнобильців", які нині голодують, повідомляє "ОстроВ".

Учасники акції заявляють, що продовжать свій протест, незважаючи на знесення намету.

- У Донецьку озброєні вилами і лопатами люди штурмували ОДА. Постраждав міліціонер
- У Раді вимагають звіту за смерть активіста в Донецьку
- "Чорнобильці", що голодують, продовжують акцію і вимагають визнати вбивством смерть шахтаря
Вони пов'язали на рукави чорні стрічки у пам'ять про померлого учасника голодування 70-річного Геннадія Конопльова, який помер під час знесення намету, і збирають гроші на його похорон - "хто скільки може".

Поруч із наметовим містечком на одній з легкових машин протестувальники вивісили гасла: "Геннадія Івановича Конопльова вбито бандою уряду Януковича" і "Хочете жити?! Озброюйтесь лопатами. Прем'єр-міністр Азаров".

На місці події організовано громадську приймальню народного депутата від БЮТ Михайла Волинця.

У той же час близько 70 ошуканих вкладників виламали вхідні двері Донецької облдержадміністрації. Їм протистоять близько 20 охоронців. Кілька людей прорвалися в хол будівлі, але охорона витіснила їх назад. Акцією протесту керує депутат Ленінської райради в Донецьку Дмитро Верзилов.

Нагадаємо, вчора у Донецьку в результаті розгрому наметового містечка "чорнобильців"-пікетників помер гірник-інвалід з Донецької області Геннадій Конопльов.

Пізніше у міліції Донецька заявили, що намет у інвалідів-"чорнобильців" вилучили співробітники МНС, яким він належав.

До моменту розгрому у Донецьку в наметовому містечку 27 інвалідів-"чорнобильців" з тих сорока, що раніше брали участь у голодуванні, продовжували акцію, розпочату 15 листопада, проти скорочення їм пенсійних виплат.

За словами голови Донецької обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів Чорнобильської катастрофи "Чорнобиль-Єдність" Миколи Гончарова, ситуація в наметовому містечку спостерігалася спокійна, ніяких ексцесів не було.

26 листопада співробітники МВС складали адміністративні протоколи стосовно учасників акції протесту.

Янукович доручив Генпрокуратурі всебічно вивчити обставини смерті протестувальника

Президент України Віктор Янукович висловив співчуття рідним і близьким мітингувальника Геннадія Конопльова, який помер у неділю в Донецьку.

Як повідомляє прес-служба глави держави в понеділок, Янукович доручив Генеральній прокуратурі всебічно вивчити обставини цієї трагедії.

Після того як стало відомо, що від серцевого нападу під час знесення намету помер мітингувальник, "чорнобильці" спробували штурмувати будівлю Пенсійного фонду. В результаті виникла бійка між протестувальниками та міліцією.

"БЮТ-Батьківщина" збирає гроші для родини загиблого

Депутати від "БЮТ-Батьківщини" термінового відбули до Донецька для з’ясування обставин вбивства шахтаря-інваліда та розпочали збір коштів для родини загиблого, повідомляє прес-служба фракції з посиланням на Сергій Пашинського.

За його словами, до Донецька виїхали Михайло Волинець та Андрій Павловський.

"Враховуючи надзвичайну ситуацію, наші депутати вилетіли до Донецька для того, щоб на місці з’ясувати всі обставини інциденту, донести правду до громадськості та вжити необхідних заходів", - сказав Пашинський.

Він також повідомив, що фракція "БЮТ-Батьківщина" розпочинає збір коштів для родини загиблого і до кінця дня передасть фінансову допомогу родині Геннадія Конопльова.

Також "БЮТ-Батьківщина" пропонує всім небайдужим долучитися до збору коштів. Номер банківського рахунку буде опубліковано на сайті "Батьківщини" найближчим часом.

Сергій Пашинський нагадав, що 2 грудня в Україні відзначатимуть День інваліда, а 14 грудня - день вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

"Ось так, вбиваючи своїх співгромадян, які мали необережність вимагати своїх законних прав, влада готується до цих двох дат", - сказав він.

Водночас член фракції "БЮТ-Батьківщина" Наталія Королевська підготувала депутатське звернення до Генпрокуратури з вимогою в найкоротші терміни розслідувати всі обставини інциденту та покарати винних.

У Донецьку "чорнобильці" спалили на багатті куртку "Янукович - наш президент"

У Донецьку "чорнобильці", мітингувальники біля будівлі обласного управління Пенсійного фонду, на знак протесту спалили на багатті синю куртку з символікою Партії регіонів і написом "Янукович - наш президент", повідомляє "Корреспондент".

На місці, де вчора було знесено намет голодувальників, триває численний мітинг протесту, в якому бере участь, за даними місцевих ЗМІ, від 300 до 500 осіб.

На розкладачці, де ще вчора лежав загиблий Геннадій Конопльов, стоять поминальні свічки і траурні вінки.

Промовці критикують владу, яка "нехтує інтересами простих людей", "принижує людей праці".

"Чорнобильці", які голодують, просять приїхати до них Ахметова, Рибака і Звягільського.

"Ми просимо народних депутатів втрутитися і домогтися виконання рішень судів стосовно дітей війни, воїнів-інтернаціоналістів, інвалідів війни, офіцерів, звільнених з військової служби, а також інвалідів-"чорнобильців" та інших соціально незахищених категорій громадян", - сказав Микола Гончаров, член ініціативної групи голодувальників, голова Донецької облорганізації інвалідів-"чорнобильців" "Чорнобиль-Єдність".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1170 | Додав: adminA | Теги: загиблий Геннадій Конопльов, Чорнобиль-Єдність | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]